Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs

45 minuter
Medel
26 ingredienser
Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs är en smakrik och modern variant på tacos. Passar riktigt bra under sommaren.
Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs
Ingredienser för 2 personer

Fisk

300 g
Torsk
1.5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt & svartpeppar

Mangosalsa

1 st
Mango
0.5 st
Gurka
1 st
Chili
25 g
Koriander
1 st
Färsk lime
(juice)
1 msk
Sesamolja
Salt & svartpeppar

Sås

1 st
Äggula
1 tsk
Dijon
1 tsk
Vitvinsvinäger
1.5 dl
Rapsolja
1 msk
Chipotle pasta
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar

Kålsallad

0.5 dl
Litet spetskåls huvud
1 msk
Honung
2 msk
Rapsolja
Salt & svartpeppar

Servering

Tortillabröd
Koriander
Finstrimlad rödlök

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Yoko Riesling

    Yoko Riesling

    Riesling, 2021
    tysklandTyskland
    750 ml
    12%

    När du har en panerad fisk framför dig som sedan kompletteras med en mangosalsa som både är söt och aningen het tack vare chilin, så passar det utmärkt med ett vin som har hög syra och lite sötma som kompletterar hettan. I Yoko Riesling får vi exakt ett sådant vin. Dessutom kommer vinet gifta sig riktigt väl med den rökiga chipotlemajonnäsen. I vinet får vi fina fruktiga inslag men där syrligheten ändå är dominant. Dessutom kommer den lilla sötman där på slutet som gör att det ihop med fish taco passar utmärkt. Ett riktigt bra vin ihop med den här typen av mat som har både sötma och hetta i sig.

    129 kr