Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs
45 minuter
Medel
26 ingredienser
Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs är en smakrik och modern variant på tacos. Passar riktigt bra under sommaren.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Fisk
300 g
Torsk
1.5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt & svartpeppar
Mangosalsa
1 st
Mango
0.5 st
Gurka
1 st
Chili
25 g
Koriander
1 st
Färsk lime
(juice)
1 msk
Sesamolja
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Äggula
1 tsk
Dijon
1 tsk
Vitvinsvinäger
1.5 dl
Rapsolja
1 msk
Chipotle pasta
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Kålsallad
0.5 dl
Litet spetskåls huvud
1 msk
Honung
2 msk
Rapsolja
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Koriander
Finstrimlad rödlök
Ingredienser för 2 personer
Fisk
300 g
Torsk
1.5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt & svartpeppar
Mangosalsa
1 st
Mango
0.5 st
Gurka
1 st
Chili
25 g
Koriander
1 st
Färsk lime
(juice)
1 msk
Sesamolja
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Äggula
1 tsk
Dijon
1 tsk
Vitvinsvinäger
1.5 dl
Rapsolja
1 msk
Chipotle pasta
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Kålsallad
0.5 dl
Litet spetskåls huvud
1 msk
Honung
2 msk
Rapsolja
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Koriander
Finstrimlad rödlök
Gör så här
1
Skala och finhacka mango i små kuber, hacka gurkan i samma storlek. Finhacka chili, koriander och blanda allt i en skål. Slå på sesamolja, limejuice, salt och peppar.
2
Strimla kålen och lägg i en skål. Strö på honung, rapsolja, salt och peppar.
3
Separera en äggula och lägg i en skål. Tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger och salt. Vispa och tillsätt rapsolja i en tunn stråle tills det tjocknat. Smaka upp majonnäsen med chipotle, honung, salt och svartpeppar.
4
Skär torsken i mindre bitar. Förbered en tre stegs panering. Panera fisken och fritera fisken på 175 grader tills gyllenbrun. Servera allt i ljumna tortillabröd med såsen ringlad över, smaklig måltid!