Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs
45 minuter
Medel
26 ingredienser
Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs är en smakrik och modern variant på tacos. Passar riktigt bra under sommaren.
![Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs](https://img.32b23e.net/vinbanken/4cf60394f170b024ff32ca00197d6057.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Fisk
300 g
Torsk
1.5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt & svartpeppar
Mangosalsa
1 st
Mango
0.5 st
Gurka
1 st
Chili
25 g
Koriander
1 st
Färsk lime
(juice)
1 msk
Sesamolja
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Äggula
1 tsk
Dijon
1 tsk
Vitvinsvinäger
1.5 dl
Rapsolja
1 msk
Chipotle pasta
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Kålsallad
0.5 dl
Litet spetskåls huvud
1 msk
Honung
2 msk
Rapsolja
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Koriander
Finstrimlad rödlök
Ingredienser för 2 personer
Fisk
300 g
Torsk
1.5 dl
Vetemjöl
1.5 dl
Panko
2 st
Ägg
Salt & svartpeppar
Mangosalsa
1 st
Mango
0.5 st
Gurka
1 st
Chili
25 g
Koriander
1 st
Färsk lime
(juice)
1 msk
Sesamolja
Salt & svartpeppar
Sås
1 st
Äggula
1 tsk
Dijon
1 tsk
Vitvinsvinäger
1.5 dl
Rapsolja
1 msk
Chipotle pasta
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Kålsallad
0.5 dl
Litet spetskåls huvud
1 msk
Honung
2 msk
Rapsolja
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Koriander
Finstrimlad rödlök
Gör så här
1
Skala och finhacka mango i små kuber, hacka gurkan i samma storlek. Finhacka chili, koriander och blanda allt i en skål. Slå på sesamolja, limejuice, salt och peppar.
2
Strimla kålen och lägg i en skål. Strö på honung, rapsolja, salt och peppar.
3
Separera en äggula och lägg i en skål. Tillsätt dijonsenap, vitvinsvinäger och salt. Vispa och tillsätt rapsolja i en tunn stråle tills det tjocknat. Smaka upp majonnäsen med chipotle, honung, salt och svartpeppar.
4
Skär torsken i mindre bitar. Förbered en tre stegs panering. Panera fisken och fritera fisken på 175 grader tills gyllenbrun. Servera allt i ljumna tortillabröd med såsen ringlad över, smaklig måltid!