Fiskgratäng med torsk, räkor och citronsås

70 minuter
Medel
16 ingredienser
Fiskgratäng är en lättlagad rätt som är perfekt att bjuda lite större sällskap på. Gör klart allt och gratinera den precis innan servering I detta recept serverar jag min gratäng med torskfilé, det går såklart att använda vilken fiskfilé man vill.
Fiskgratäng med torsk, räkor och citronsås

Vintips till receptet

  • Morgan Bay Cellars  Chardonnay

    Morgan Bay Cellars Chardonnay

    2022
    usaUSA
    750 ml
    12.5%

    En fyllig och smörig amerikansk chardonnay ihop med en lagom fet fiskgratäng som vi toppar med räkor. Det är en helt magiskt bra matmatchning som går hem i alla lägen. I det här vinet får vi de där tydliga amerikanska fattonerna där smörigheten kommer fram i smaken, men samtidigt får vi ett vin med härlig syra och en tydlig kryddighet i sig. Det är en amerikanska chardonnay ut i fingerspetsarna utan att det blir för mycket, utan fräschören är fortsatt kvar i vinet på ett snyggt sätt. 

    199 kr
Ingredienser för 4 personer

Fisk och skaldjur

600 g
Torskfilé
100 g
Räkor
Dill

Duchessepotatis

800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
3 st
Äggulor
Muskotnöt
Salt och svartpeppar

Citronsås

25 g
Smör
3 msk
Vetemjöl
4.5 dl
Mjölk
1 msk
Fiskfond
1 kruka
Dill
1 st
Citron
Zest
Salt och vitpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Morgan Bay Cellars  Chardonnay

    Morgan Bay Cellars Chardonnay

    2022
    usaUSA
    750 ml
    12.5%

    En fyllig och smörig amerikansk chardonnay ihop med en lagom fet fiskgratäng som vi toppar med räkor. Det är en helt magiskt bra matmatchning som går hem i alla lägen. I det här vinet får vi de där tydliga amerikanska fattonerna där smörigheten kommer fram i smaken, men samtidigt får vi ett vin med härlig syra och en tydlig kryddighet i sig. Det är en amerikanska chardonnay ut i fingerspetsarna utan att det blir för mycket, utan fräschören är fortsatt kvar i vinet på ett snyggt sätt. 

    199 kr