Fisksoppa med smak av tomat och fänkål
40 minuter
Medel
16 ingredienser
Ett recept på fisksoppa med smak av tomat och fänkål. Här får du dessutom ett vintips som passar utmärkt till den här rätten.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Lax
150 g
Räkor
2 st
Gul lök
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
300 g
Fast potatis
3 st
Palsternackor
1 st
Kruka timjan
2 dl
Vitt vin
1 st
Burk små tomater
3 dl
Matlagningsgrädde
1 msk
Grönsaksfond
2 dl
Vatten
1 msk
Fänkålsfrön
1 st
Näve dill
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Lax
150 g
Räkor
2 st
Gul lök
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
300 g
Fast potatis
3 st
Palsternackor
1 st
Kruka timjan
2 dl
Vitt vin
1 st
Burk små tomater
3 dl
Matlagningsgrädde
1 msk
Grönsaksfond
2 dl
Vatten
1 msk
Fänkålsfrön
1 st
Näve dill
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Strimla gul lök och vitlök, och fräs på i en gryta. Under tiden så hackar vi potatis, morot och palsternacka. När löken blivit mjuk tillsätter vi resterande grönsaker och låter fräsa en stund.
2
Finhacka timjan och häll ner i grytan tillsammans med fänkålsfrön. Tillsätt sedan vitt vin, vatten och grönsaksfond. När de fått reducera en liten stund går vi i med tomater och grädde. Smaka av med salt och svartpeppar och låt sedan koka under lock i ca 10-15 minuter, eller tills grönsakerna är klara.
3
Under tiden delar vi ner våran fisk, för att låta den koka med sista 2 minuterna innan servering.
4
Servera soppan tillsammans med räkorna, lite dill och ett gott bröd. Smaklig måltid!