Fisksoppa med smak av tomat och fänkål

40 minuter
Medel
16 ingredienser
Ett recept på fisksoppa med smak av tomat och fänkål. Här får du dessutom ett vintips som passar utmärkt till den här rätten.
Fisksoppa med smak av tomat och fänkål
Ingredienser för 4 personer
500 g
Lax
150 g
Räkor
2 st
Gul lök
2 st
Morötter
2 st
Vitlöksklyftor
300 g
Fast potatis
3 st
Palsternackor
1 st
Kruka timjan
2 dl
Vitt vin
1 st
Burk små tomater
3 dl
Matlagningsgrädde
1 msk
Grönsaksfond
2 dl
Vatten
1 msk
Fänkålsfrön
1 st
Näve dill
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Stoneleigh Latitude  Chardonnay

    Stoneleigh Latitude Chardonnay

    2021
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    14%

    Det perfekta valet till fisksoppa generellt sett är chardonnay, och då gärna en med en hel del fatkaraktär. I det här specifika fallet föll valet på en chardonnay från Nya Zeeland som har en bra balans mellan fatkaraktären, syran och frukten. Du kommer få fruktiga inslag i form av äpplen, men givetvis finns faten där i form av smör och lite vanilj. Det är dock inget som tar överhanden utan det är ett välbalanserat vin som passar utmärkt med de feta och krämiga inslagen i fisksoppan.

    150 kr