Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris
30 minuter
Medel
18 ingredienser
Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris är en enkel, smidig och otroligt god rätt. Recept och vintips hittar du här.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött/Glaze
400 g
Fläskkarré
1 tsk
Go-chu-jang
4 msk
Hoisin
3 msk
Soja
2 tsk
Risvinsvinäger
1 st
Vitlök – finriven
1 tsk
Maizenamjöl
Salt & Svartpeppar
Kålsallad
0.25 st
Vitkålshuvud
2 st
Pak Choi
1 st
Morot
3 st
Salladslök
1 st
Lime – juice
2 msk
Rostade sesamfrön
Salt & Svartpeppar
Servering
Ris
Sesamfrön
Ev. färsk koriander
Ingredienser för 2 personer
Kött/Glaze
400 g
Fläskkarré
1 tsk
Go-chu-jang
4 msk
Hoisin
3 msk
Soja
2 tsk
Risvinsvinäger
1 st
Vitlök – finriven
1 tsk
Maizenamjöl
Salt & Svartpeppar
Kålsallad
0.25 st
Vitkålshuvud
2 st
Pak Choi
1 st
Morot
3 st
Salladslök
1 st
Lime – juice
2 msk
Rostade sesamfrön
Salt & Svartpeppar
Servering
Ris
Sesamfrön
Ev. färsk koriander
Gör så här
1
Tvätta riset ordentligt och koka enligt förpackningen tills fluffigt.
2
Skär köttet i lagom skivor, krydda båda sidorna med salt och svartpeppar och stek i olja på medelhög värme. Under tiden blandar du ihop ingredienserna till glazen.
3
Finstrimla vitkål, morot, pak choi och salladslök. Lägg i en stor bunke tillsammans med limejuice och sesamfrön. Ha i salt och svartpeppar och låt stå och dra en stund.
4
När köttet fått fin färg på båda sidorna, slå i glaze och låt koka upp så det sätter sig runt köttet. Skär upp köttet i strimlor.
5
Servera ris och kålsallad tillsammans med köttet och lite extra sesamfrön. Ha på färsk koriander om så önskas, smaklig måltid.