Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris

30 minuter
Medel
18 ingredienser
Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris är en enkel, smidig och otroligt god rätt. Recept och vintips hittar du här.
Fläskkarré med hoisinsås, kålsallad och ris
Ingredienser för 2 personer

Kött/Glaze

400 g
Fläskkarré
1 tsk
Go-chu-jang
4 msk
Hoisin
3 msk
Soja
2 tsk
Risvinsvinäger
1 st
Vitlök – finriven
1 tsk
Maizenamjöl
Salt & Svartpeppar

Kålsallad

0.25 st
Vitkålshuvud
2 st
Pak Choi
1 st
Morot
3 st
Salladslök
1 st
Lime – juice
2 msk
Rostade sesamfrön
Salt & Svartpeppar

Servering

Ris
Sesamfrön
Ev. färsk koriander

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Gustave Lorentz Réserve

    Gustave Lorentz Réserve

    Gewurztraminer, 2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    Inte nog med att Gustave Lorentz är en av de absolut bästa vitvinsproducenterna i Alsace, man skulle nästan kunna tro att den här gewurtztraminern var skapad för asiatiska rätter. Den fina fruktigheten i form av päron i kombination med de tydliga blomtonerna och den diskreta örtigheten gör att det här vinet passar utmärkt till fläskkarré med asiatiska inslag. I kombination med maten kommer den diskreta sötman i vinet gifta sig väl och ihop kommer det skapas en perfekt balanserad måltid.

    123 kr