Fläskkarrégryta med kantareller och plommon

45 minuter
Medel
18 ingredienser
Recept på en smarrig fläskkarrégryta med kantareller och plommon som passar utmärkt nu till hösten. En utmärkt höstgryta som matchas med ett makalöst gott Rhonevin!
Fläskkarrégryta med kantareller och plommon

Vintips till receptet

  • Fynd
    Alain Jaume  Les Champauvins Domaine Grand Veneur

    Alain Jaume Les Champauvins Domaine Grand Veneur

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    15%

    Höstgryta och Rhonevin går alltid hand i hand. Den här gången faller vårt val på ett vin från Alain Jaume som bjuder på härligt intensiv, mörk frukt som även har en fin kryddighet i sig. Vinet kommer med sin generösa frukt passa gudomligt bra med de feta och kryddiga inslagen i grytan. Detta är en dunderkombination som kommer värma under hösten. 

    179 kr
Ingredienser för 6 personer

Gryta

1 kg
Fläskkarré
300 g
Kantareller
30 g
Smör
2 st
Röda äpplen
1 st
Gul lök
3 st
Morötter
1 kruka
Timjan
4 st
Plommon
3 st
Lagerblad
3 dl
Kalvfond
2 dl
Vispgrädde
100 g
Syltlök
2 msk
Grovkornig senap
1 msk
Äppelcidervinäger
Salt och svartpeppar

Servering

Nykokt ris
Creme Fraiche
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Alain Jaume  Les Champauvins Domaine Grand Veneur

    Alain Jaume Les Champauvins Domaine Grand Veneur

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    15%

    Höstgryta och Rhonevin går alltid hand i hand. Den här gången faller vårt val på ett vin från Alain Jaume som bjuder på härligt intensiv, mörk frukt som även har en fin kryddighet i sig. Vinet kommer med sin generösa frukt passa gudomligt bra med de feta och kryddiga inslagen i grytan. Detta är en dunderkombination som kommer värma under hösten. 

    179 kr