Friterad torsk med fänkålsallad och en enkel remouladsås

40 minuter
Enkel
25 ingredienser
Recept på friterad torsk med en enkel remouladsås och en härlig fänkålssallad. En rätt som går hem i alla lägen.
Friterad torsk med fänkålsallad och en enkel remouladsås
Ingredienser för 4 personer

FISK

600 g
Torskfilé
2 st
Ägg
2 dl
Mjöl
2 dl
Panko
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar

REMOULADSÅS

1 msk
Curry
1 st
Schalottenlök
12 g
Gräslök
5 st
Cornichons
1 msk
Kapris
1 tsk
Dijon
1 st
Citron
(zest, juice)
3 dl
Majonnäs
1 dl
Créme fraiche
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar

FÄNKÅLSSALLAD

1 st
Gurka
1 st
Fänkål
1 st
Kruka dill
1 msk
Olivolja
1 tsk
Sherryvinäger
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar

SERVERING

700 g
Potatis

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Stellenrust, Secrets & Lies

    Stellenrust, Secrets & Lies

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Vin till friterad torsk

     

    I många fall hade kanske en fatad chardonnay från USA varit ett bra val till en sådan här rätt, men i just det här fallet så vill vi visa att det finns andra druvor från andra ursprung som gott och väl kan konkurrerar med chardonnay. Den utvecklingen som Sydafrika haft när det kommer till chenin blanc de senaste åren är ett perfekt bevis på detta. Landet lyckas verkligen med vinmakningen och om man får tag på en bra flaska chenin blanc där man verkligen lagt ner tid på vinmakningen, så kommer man inse att det är ett vinland att räkna med. I just det här vinet så får du ett stort vin med tydliga toner av lite mogen frukt. Där kommer de gula äpplena, gula plommonen, den tropiska frukten, kryddor, nötigheten och smörigheten fram. Det är ett välgjort vin med härlig syra, bra balans och ett bevis på vad bra vinmakning kan göra. Med rätten så kommer du känna att de feta inslagen i såväl paneringen som i vinet kommer gifta sig fantastiskt väl. Vi har dessutom en fänkålssallad som är småsyrlig och som kommer kombineras ihop väl med syran i vinet.

    149 kr