Friterad torsk med fänkålsallad och en enkel remouladsås
40 minuter
Enkel
25 ingredienser
Recept på friterad torsk med en enkel remouladsås och en härlig fänkålssallad. En rätt som går hem i alla lägen.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
FISK
600 g
Torskfilé
2 st
Ägg
2 dl
Mjöl
2 dl
Panko
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
REMOULADSÅS
1 msk
Curry
1 st
Schalottenlök
12 g
Gräslök
5 st
Cornichons
1 msk
Kapris
1 tsk
Dijon
1 st
Citron
(zest, juice)
3 dl
Majonnäs
1 dl
Créme fraiche
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
FÄNKÅLSSALLAD
1 st
Gurka
1 st
Fänkål
1 st
Kruka dill
1 msk
Olivolja
1 tsk
Sherryvinäger
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
SERVERING
700 g
Potatis
Ingredienser för 4 personer
FISK
600 g
Torskfilé
2 st
Ägg
2 dl
Mjöl
2 dl
Panko
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
REMOULADSÅS
1 msk
Curry
1 st
Schalottenlök
12 g
Gräslök
5 st
Cornichons
1 msk
Kapris
1 tsk
Dijon
1 st
Citron
(zest, juice)
3 dl
Majonnäs
1 dl
Créme fraiche
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar
FÄNKÅLSSALLAD
1 st
Gurka
1 st
Fänkål
1 st
Kruka dill
1 msk
Olivolja
1 tsk
Sherryvinäger
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
SERVERING
700 g
Potatis
Gör så här
1
Börja med att koka potatisen i rikligt saltat vatten.
2
Dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga. Hacka gurkan och fänkålen tunt och lägg i en skål. Finhacka dill och lägg i bunken. Smaksätt med olivolja, sherryvinäger, salt och svartpeppar.
3
Skala och ha ner en schalottenlök, gräslök, cornichons, kapris, dijon och citron i en mixer. Mixa till mindre bitar. Tillsätt majonnäs, créme fraiche och curry. Mixa ihop och häll över i en skål.
4
Dela ner fisken i mindre bitar. Gör i ordning tre tallrikar med mjöl, ägg och panko. Krydda mjölet rikligt med salt och svartpeppar. Doppa fisken i mjölet sedan äggen och sist i panko.
5
Fritera fisken på 175 grader tills gyllenbruna.
6
Servera med kokt potatis och den goda remouladsåsen, smaklig måltid!