Gnocchi med pancetta och pumpakärnor

30 minuter
Enkel
11 ingredienser
Recept på frasiga gnocchi med pumpakärnor och krispig pancetta. Perfekt vardagsmat som funkar i alla lägen.
Gnocchi med pancetta och pumpakärnor
Ingredienser för 4 personer
500 g
Färsk gnocchi
300 g
Pancetta
20 g
Smör
0.5 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
150 g
Små tomater
3 msk
Pumpakärnor
1 dl
Vitt vin
25 g
Finriven parmesan
60 g
Ruccola
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Solosole

    Solosole

    Vermentino, 2023
    italienItalien
    750 ml
    14%

    Det är inte ofta vi har med italienska vita viner i dessa tips, men för oss är det verkligen en guldgruva som bara väntar på att upptäckas. Druvan vermentino är en oerhört matvänlig druva som i det här fallet ger oss ett fruktigt och något örtigt vin som kommer passa makalöst med smakerna från gnocchin, pumpakärnorna och pancettan. Vi får spänstig och energisk fin frukt med vit persika, nyplockade örter, basilika, passionsfrukt och mineralitet med ett saltstänk i slutet. Piggt, friskt och läskande rakt igenom. Ett riktigt bra val om du vill upptäcka vad Toscana går för när det kommer till vitt vin. 

    199 kr