Gravad röding och Brantevikssill
45 minuter
Medel
14 ingredienser
I stället för att grava en lax så är det dags att imponera på gästerna med en gravad
röding. I detta recept visar jag även ett enkelt sett att göra brantevikssill.

Ingredienser för 6 personer
Gravad röding
2 st
röding
filéer
1 kruka
dill
1 msk
rosépeppar
1 msk
salt
4 msk
socker
Brantevikssill
2 förp
inläggningssill
10 st
vitpepparkorn
10 st
kryddpepparkorn
1 st
gullök
1 st
rödlök
2 st
lagerblad
1 kruka
dill
1 st
citronzest
1 tsk
salt
Gör så här
Röding
1
Salta rödingen.
2
Stöt rosépeppar i en mortel, gå ner med finhackad dill, socker.
3
Strö blandningen på ovansidan av rödingen och lägg sedan rödingarna på
varandra. Med köttsidan emot.
4
Plasta in fisken och lägg i kylen i minst 2 dagar.
5
Skiva tunna skivor med en vass kniv, tänk på att ha en rörelse med kniven så
blir det finare bitar.
Brantevikssill
1
Finhacka dill, rödlök, gul lök. Lägg i en skål med resterande kryddor.
2
Skär sillen i fina bitar.
3
Blanda ihop allting och lägg i en burk. Låt även denna stå i minst 2 dagar.





