Grillad flankstek med tomat- och persikasallad
45 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på grillad flankstek ihop med en smarrig tomat- och persikasallad som ackompanjeras av ett vintips som passar till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
800 g
Flankstek
2 dl
Grillolja
(soja, rapsolja, vitlök, honung, citron, tomatpuré, salt, svartpeppar)
Salt & svartpeppar
Tomat- & persikasallad
400 g
Tomater
4 st
Persikor
2 st
Burrata
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Majskolv
4 st
Majskolvar
75 g
Gruyere ost
25 g
Gräslök
Salt & svartpeppar
Servering
700 g
Potatis
2 msk
Pesto
Ingredienser för 4 personer
Kött
800 g
Flankstek
2 dl
Grillolja
(soja, rapsolja, vitlök, honung, citron, tomatpuré, salt, svartpeppar)
Salt & svartpeppar
Tomat- & persikasallad
400 g
Tomater
4 st
Persikor
2 st
Burrata
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Majskolv
4 st
Majskolvar
75 g
Gruyere ost
25 g
Gräslök
Salt & svartpeppar
Servering
700 g
Potatis
2 msk
Pesto
Gör så här
1
Börja med att koka potatisen i lättsaltat vatten.
2
Mixa ingredienserna till grilloljan och sätt på värmning. Krydda flanksteken och grilla på hög värme tills den får din yta. Vänd på den och pensla med grillolja. Plocka sedan av och låt vila.
3
Dela ner tomater och persika. Lägg i en skål och blanda ner burrata, salt och svartpeppar.
4
Grilla på majsen med tills den får en fin färg. Riv över gruyere och finhackad gräslök.
5
Slunga potatisen med pesto, skär upp köttet och servera. Smaklig måltid!