Grillad kryddig boerewors
30 minuter
Enkel
12 ingredienser
Upptäck den autentiska smaken av Sydafrika med kryddig boerewors korv, serverad med en het chilisås för extra hetta. Vintips i form av prisvärt och passande rött vin från Stellenbosch.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
1 kg
Boerewors korv
(eller liknande 90% köttkorv)
1 msk
Mald koriander
2 st
Vitlöksklyftor
(finhackade)
1 st
Gul lök
(finhackad)
1 dl
Rödvin
1 st
Röd paprika
(finhackad)
1 st
Burk krossade tomater
(400 g)
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
1 msk
Chilipulver
1 msk
Socker
Salt och peppar
(efter smak)
Ingredienser för 4 personer
1 kg
Boerewors korv
(eller liknande 90% köttkorv)
1 msk
Mald koriander
2 st
Vitlöksklyftor
(finhackade)
1 st
Gul lök
(finhackad)
1 dl
Rödvin
1 st
Röd paprika
(finhackad)
1 st
Burk krossade tomater
(400 g)
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
1 msk
Chilipulver
1 msk
Socker
Salt och peppar
(efter smak)
Gör så här
1
Tänd grillen och låt kolen bli grå och glödande.
2
Lägg boerewors på grillen och grilla över medelhög värme i 10-15 minuter, vänd ofta för att säkerställa jämn tillagning.
3
Värm olivolja i en kastrull på medelhög värme, tillsätt hackad lök, vitlök och paprika och fräs tills de är mjuka.
4
Tillsätt sedan även krossade tomater, tomatpuré, rödvin, socker, chilipulver, mald koriander och rör om i kastrullen.
5
Låt sjuda på låg värme i 15-20 minuter tills såsen tjocknat samt smaka av med salt och peppar.
6
Skär boerewors i bitar och servera med den kryddiga chilisåsen.