Grillad kryddig boerewors

30 minuter
Enkel
12 ingredienser
Upptäck den autentiska smaken av Sydafrika med kryddig boerewors korv, serverad med en het chilisås för extra hetta. Vintips i form av en prisvärd och passande tempranillo.
Grillad kryddig boerewors

Vintips till receptet

  • Pata Negra

    Pata Negra

    Reservado, 2014
    spanienSpanien
    750 ml
    13%

    Det här receptet på boerewors korv passar perfekt till det rika och fruktiga röda vinet, med sina toner av röda vinbär, syrliga körsbär och torkade örter. Den medelfylliga munkänslan och de mjuka tanninerna i vinet harmoniserar fint med den kryddiga och smakrika korven. Kombinationen av rödvin, vitlök, lök och chilipulver i receptet ger en härlig djup smak som gifter sig bra med vinets syra och fruktighet. Perfekt matchning när det vankas grillkväll!

Ingredienser för 4 personer
1 kg
Boerewors korv
(eller liknande 90% köttkorv)
1 msk
Mald koriander
2 st
Vitlöksklyftor
(finhackade)
1 st
Gul lök
(finhackad)
1 dl
Rödvin
1 st
Röd paprika
(finhackad)
1 st
Burk krossade tomater
(400 g)
2 msk
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
1 msk
Chilipulver
1 msk
Socker
Salt och peppar
(efter smak)

Vintips till receptet

  • Pata Negra

    Pata Negra

    Reservado, 2014
    spanienSpanien
    750 ml
    13%

    Det här receptet på boerewors korv passar perfekt till det rika och fruktiga röda vinet, med sina toner av röda vinbär, syrliga körsbär och torkade örter. Den medelfylliga munkänslan och de mjuka tanninerna i vinet harmoniserar fint med den kryddiga och smakrika korven. Kombinationen av rödvin, vitlök, lök och chilipulver i receptet ger en härlig djup smak som gifter sig bra med vinets syra och fruktighet. Perfekt matchning när det vankas grillkväll!