Grillade majskolvar med chili och lime
40 minuter
Enkel
5 ingredienser
Färska grillade majskolvar med en smörig chili- och limesmak som ger en frisk och kryddig twist i Sydafrikansk Braai stil! Vintips i form av prisvärt och passande rött vin från Languedoc.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
4 st
Färska majskolvar
4 msk
Smält smör
1 tsk
Chilipulver
1 st
Limesaft
från en lime
Salt efter smak
Vintips till receptet
Ingredienser för 4 personer
4 st
Färska majskolvar
4 msk
Smält smör
1 tsk
Chilipulver
1 st
Limesaft
från en lime
Salt efter smak
Gör så här
1
Tänd grillen och låt kolen bli grå och glödande.
2
Dra tillbaka skalen på majsen utan att ta bort dem. Ta bort silkestrådarna och dra sedan tillbaka skalen. Blötlägg majsen i vatten i 10 minuter.
3
Grilla majsen över medelhög värme i 15-20 minuter, vrid dem regelbundet tills de är mjuka och har grillmärken.
4
Pensla majsen med smält smör, strö över chilipulver och pressa limejuice över dem. Strö slutligen över lite salt innan servering.