Grillade majskolvar med chili och lime

40 minuter
Enkel
5 ingredienser
Färska grillade majskolvar med en smörig chili- och limesmak som ger en frisk och kryddig twist i Sydafrikansk Braai stil! Vintips i form av prisvärt och passande rött vin från Stellenbosch.
Grillade majskolvar med chili och lime

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade rätter!

    149 kr
Ingredienser för 4 personer
4 st
Färska majskolvar
4 msk
Smält smör
1 tsk
Chilipulver
1 st
Limesaft
från en lime
Salt efter smak

Vintips till receptet

  • Stellenbosch Reserve  Vanderstel

    Stellenbosch Reserve Vanderstel

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Ett fruktigt och lätt kryddigt vin med en tydlig fatkaraktär. I doften möts du av tydliga toner av svarta vinbär, viol, färska örter, svartpeppar, choklad och vanilj. Tre år på nacken har gett vinet en rund och fin smakkaraktär där syran fortsatt är hög och fräsch. Välsvarvat, fruktigt och alldeles utmärkt till sommarens grillade rätter!

    149 kr