Halloumipasta med paprika och basilika

20 minuter
Enkel
10 ingredienser
Halloumipasta med paprika och basilika är rätten som är snabb och enkel att slänga ihop. Här får du recept och vintips till rätten.
Halloumipasta med paprika och basilika
Ingredienser för 2 personer
400 g
Halloumi
400 g
Rigatoni pasta
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Näve små tomater
1 tsk
Sambal oelek
1 st
Näve färsk basilika
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Saint Clair  Vicar's Choice Barrel

    Saint Clair Vicar's Choice Barrel

    2022
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    12.5%

    Vin till halloumipasta med paprika och basilika


    När vi har en pasta med halloumi som huvudingrediens så är det viktigt att vi tänker både på syra och fett. För både pastan och osten är ganska feta, och för att tränga igenom det feta så behöver vi ett vin som matchar detta. Vad passar då inte bättre än en fyllig chardonnay med lagom mycket toner av smör och med en hel del syra. Just detta får vi i det här vinet som med sin fyllighet och sina tydliga smörtoner, i kombination med de fruktiga inslagen i form av äpplen och lite lime, kommer gifta sig mer än väl med maten.

    109 kr