Halloumipasta med paprika och basilika
20 minuter
Enkel
10 ingredienser
Halloumipasta med paprika och basilika är rätten som är snabb och enkel att slänga ihop. Här får du recept och vintips till rätten.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
400 g
Halloumi
400 g
Rigatoni pasta
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Näve små tomater
1 tsk
Sambal oelek
1 st
Näve färsk basilika
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
400 g
Halloumi
400 g
Rigatoni pasta
1 st
Gul lök
1 st
Röd paprika
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Näve små tomater
1 tsk
Sambal oelek
1 st
Näve färsk basilika
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Dela halloumi i jämna kuber och stek på hög värme i olivolja tills dem får en fin yta. Under tiden så kokar du pastan enligt förpackningen. När osten fått fin färg så lägg den åt sidan.
2
Finhacka lök, vitlök, paprika och fräs i olivolja. Dela ner några tomater och riv basilika och tillsätt när de andra grönsakerna mjuknat. Häll i grädde och låt koka upp. Smaksätt såsen med lite sambal oelek.
3
Tillsätt osten, och pasta. Slunga pastan för att få in luft så den blir krämig, smaksätt med salt och svartpeppar och njut. Smaklig måltid!