Hängmörad ryggbiff med rödvinssås och tomatsallad

30 minuter
Medel
18 ingredienser
Recept på hängmörad ryggbiff med rödvinssåsoch tomatsallad som matchas med ett härligt Rhônevin som passar till rätten.
Hängmörad ryggbiff med rödvinssås och tomatsallad
Ingredienser för 4 personer

Kött

600 g
Hängmörad ryggbiff
25 g
Smör
3 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar

Rödvinssås

1 st
Schalottenlök
15 g
Smör
2 st
Lagerblad
8 st
Svartpepparkorn
1 msk
Torkad rosmarin
1 msk
Tomatpuré
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
(utspädd)
Salt

Tomatsallad

5 st
Plommontomater
1 st
Schalottenlök
(finhackad)
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    5 Finques  Reserva

    5 Finques Reserva

    2018
    spanienSpanien
    750 ml
    14.5%

    När det här vinet lanserades förra hösten så blev det snabb hyllat av många av landets vinexperter. Och det är lätt att förstå varför när man testar vinet. Men det allra bästa med det är att det passar så otroligt väl med en rad riktigt bra rätter. Bland annat ryggbiff. Det här vinet kommer kräva en tyngre köttbit, en sås med en del syra i sig och även andra tillbehör och råvaror som passar de mörka tonerna i vinet. Och just det får vi i den här rätten. Vinet i sig kommer bjuda på mörka plommon, mörka syrliga körsbär, en tydlig fatkaraktär och massvis av både kryddor och örter. Det här är ett vin med flera strängar på sin lyra, och det imponerar med både sitt djup och sin finess. Supersnyggt med den här rätten. 

    149 kr