Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter

90 minuter
Enkel
20 ingredienser
Lättlagad söndagsmiddag som smakar mycket. Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och en glace gjord på äppelcider och örter för att få in de söta tonerna i köttet.
Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter

Vintips till receptet

  • GOSA Organic Selection Monastrell

    GOSA Organic Selection Monastrell

    2024
    spanienSpanien
    750 ml
    14%

    Gosa Monastrell är ett utmärkt val till den här rätten tack vare sin mogna fruktighet, lätta sötma och örtiga kryddighet. Fläskkarrén, som får sötma från äppelciderglacen och djup från örter, speglas perfekt av vinets toner av björnbär, mörka plommon och torkade örter. Den pigga syran i vinet balanserar det fetare köttet, medan den kryddiga avslutningen med pepprighet och cederträ lyfter smakerna i de rostade rotfrukterna. En riktigt harmonisk match!

Ingredienser för 4 personer

Fläskkarré

700 g
Fläskkarré
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Rosmarin
2 dl
Äppelcider
1 msk
Kycklingfond
Koncentrerad
1 msk
Soja
1 msk
Maizena
Salt och svartpeppar

Rotfrukter

500 g
Potatis
5 st
Rödbetor
200 g
Brysselkål
Olivolja
Salt och svartpeppar

Äppelsås

1 st
Gul lök
20 g
Smör
2 dl
Äppelcider
2 dl
Kycklingfond
Utspädd
1 dl
Vispgrädde
1 tsk
Grov senap
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • GOSA Organic Selection Monastrell

    GOSA Organic Selection Monastrell

    2024
    spanienSpanien
    750 ml
    14%

    Gosa Monastrell är ett utmärkt val till den här rätten tack vare sin mogna fruktighet, lätta sötma och örtiga kryddighet. Fläskkarrén, som får sötma från äppelciderglacen och djup från örter, speglas perfekt av vinets toner av björnbär, mörka plommon och torkade örter. Den pigga syran i vinet balanserar det fetare köttet, medan den kryddiga avslutningen med pepprighet och cederträ lyfter smakerna i de rostade rotfrukterna. En riktigt harmonisk match!