Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter

90 minuter
Enkel
20 ingredienser
Lättlagad söndagsmiddag som smakar mycket. Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter och en glace gjord på äppelcider och örter för att få in de söta tonerna i köttet.
Helstekt fläskkarré med rostade rotfrukter

Vintips till receptet

  • The Golden Zin  Zinfandel

    The Golden Zin Zinfandel

    2022
    usaUSA
    750 ml
    14.5%

    Helstekt fläskkarré är en mustig och saftig rätt, och när den serveras med en söt och örtig äppelsås blir den en perfekt matchning för en fyllig Zinfandel. Vinets solmogna mörka bär och kryddiga toner av kanel och svartpeppar gifter sig fint med både köttet och glazen, medan dess fruktighet rundar av den syrliga äppelciderkaraktären i såsen. Ett prisvärt vin som ger rätten både djup och balans – en kombination som lyfter söndagsmiddagen till en ny nivå!

Ingredienser för 4 personer

Fläskkarré

700 g
Fläskkarré
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Rosmarin
2 dl
Äppelcider
1 msk
Kycklingfond
Koncentrerad
1 msk
Soja
1 msk
Maizena
Salt och svartpeppar

Rotfrukter

500 g
Potatis
5 st
Rödbetor
200 g
Brysselkål
Olivolja
Salt och svartpeppar

Äppelsås

1 st
Gul lök
20 g
Smör
2 dl
Äppelcider
2 dl
Kycklingfond
Utspädd
1 dl
Vispgrädde
1 tsk
Grov senap
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • The Golden Zin  Zinfandel

    The Golden Zin Zinfandel

    2022
    usaUSA
    750 ml
    14.5%

    Helstekt fläskkarré är en mustig och saftig rätt, och när den serveras med en söt och örtig äppelsås blir den en perfekt matchning för en fyllig Zinfandel. Vinets solmogna mörka bär och kryddiga toner av kanel och svartpeppar gifter sig fint med både köttet och glazen, medan dess fruktighet rundar av den syrliga äppelciderkaraktären i såsen. Ett prisvärt vin som ger rätten både djup och balans – en kombination som lyfter söndagsmiddagen till en ny nivå!