Hemmagjord kebab i pitabröd
30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Kebab i alla olika former förknippas oftast med snabbmat, men den går även att göra så god på egen hand. Idag gör jag min utomhus på en stekhäll med det går självklart att göra i vanlig stekpanna också. Jag rekommenderar entrecote som kött men funkar även med lövbiff.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kebab
800 g
Entrecote
2 msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Oregano
1 tsk
Timjan
1 tsk
Kanel
1 tsk
Chilipulver
Salt och svartpeppar
Vitlöksyoghurt
3 dl
Grekisk yoghurt
3
Vitlöksklyftor
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Gurka
1 st
Romansallad
1 st
Rödlök
150 g
Små tomater
4 st
Pitabröd
Chilimajonnäs
Feferoni
Ingredienser för 4 personer
Kebab
800 g
Entrecote
2 msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
2 tsk
Paprikapulver
1 tsk
Vitlökspulver
1 tsk
Oregano
1 tsk
Timjan
1 tsk
Kanel
1 tsk
Chilipulver
Salt och svartpeppar
Vitlöksyoghurt
3 dl
Grekisk yoghurt
3
Vitlöksklyftor
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Servering
1 st
Gurka
1 st
Romansallad
1 st
Rödlök
150 g
Små tomater
4 st
Pitabröd
Chilimajonnäs
Feferoni
Gör så här
1
1. Strimla ner biffen i tunna strimlor. Blanda ihop tillsammans med alla kryddor och lite olivolja. Ställ åt sidan.
2
2. Blanda ihop yoghurt, finriven vitlök. Smaka av med salt, svartpeppar och lite honung.
3
3. Skiva ner alla grönsakerna tunt och lägg år sidan.
4
4. Värm på bröden och skär en öppning i dem.
5
5. Stek köttet på hög värme i några minuter. Låt biffen vara lite röd i mitten. Fyll brödet med sås och sallad. Toppa med kött, chilimajonnäs och feferoni, smaklig måltid!