Högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller
90 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller. Du får dessutom ett fint matchande vintips till rätten.
![Högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller](https://img.32b23e.net/vinbanken/eccbfa42248d0872a20eaa9e464c0199.png?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Gryta
600 g
Högrev
200 g
Rökt sidfläsk
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
3 dl
Vatten
3 st
Lagerblad
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Olja
1 msk
Smör
300 g
Trattkantareller
100 g
Salladslök
Salt & svartpeppar
Servering
Potatispuré
Gräslök
(till garnering)
Ingredienser för 4 personer
Gryta
600 g
Högrev
200 g
Rökt sidfläsk
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
3 dl
Vatten
3 st
Lagerblad
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Olja
1 msk
Smör
300 g
Trattkantareller
100 g
Salladslök
Salt & svartpeppar
Servering
Potatispuré
Gräslök
(till garnering)
Gör så här
1
Börja med att koka potatisen till potatispurén. Skär högreven i kuber om 4 cm stora. Gör samma med fläsket. Bryn köttet i en gryta med olja och smör. Stek i omgångar så köttet får fin yta. Lägg åt sidan.
2
Fräs fläsket i samma gryta. Medans fläsket steker hacka lök, vitlök och timjan. Tillsätt i grytan. Låt mjukna en stund. Strö i vetemjölet och låt steka ut.
3
Tillsätt rödvin, kalvfond och vatten. Lägg ner köttet och ha i lagerblad. Låt puttra i 3 timmar under lock tills köttet är mört och fint.
4
Borsta rent kantarellerna och finhacka salladslök. Stek i en torr panna tills vattnet lämnat svampen. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar. Häll ner svampen i grytan.
5
Färdigställ potatispurén och finhacka gräslök. Servera tillsammans med grytan, smaklig måltid!