Högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller
90 minuter
Medel
17 ingredienser
Recept på högrevsgryta med sidfläsk, rödvin och trattkantareller. Du får dessutom ett fint matchande vintips till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Gryta
600 g
Högrev
200 g
Rökt sidfläsk
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
3 dl
Vatten
3 st
Lagerblad
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Olja
1 msk
Smör
300 g
Trattkantareller
100 g
Salladslök
Salt & svartpeppar
Servering
Potatispuré
Gräslök
(till garnering)
Ingredienser för 4 personer
Gryta
600 g
Högrev
200 g
Rökt sidfläsk
2 st
Gul lök
3 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
4 dl
Rödvin
2 dl
Kalvfond
3 dl
Vatten
3 st
Lagerblad
3 msk
Vetemjöl
2 msk
Olja
1 msk
Smör
300 g
Trattkantareller
100 g
Salladslök
Salt & svartpeppar
Servering
Potatispuré
Gräslök
(till garnering)
Gör så här
1
Börja med att koka potatisen till potatispurén. Skär högreven i kuber om 4 cm stora. Gör samma med fläsket. Bryn köttet i en gryta med olja och smör. Stek i omgångar så köttet får fin yta. Lägg åt sidan.
2
Fräs fläsket i samma gryta. Medans fläsket steker hacka lök, vitlök och timjan. Tillsätt i grytan. Låt mjukna en stund. Strö i vetemjölet och låt steka ut.
3
Tillsätt rödvin, kalvfond och vatten. Lägg ner köttet och ha i lagerblad. Låt puttra i 3 timmar under lock tills köttet är mört och fint.
4
Borsta rent kantarellerna och finhacka salladslök. Stek i en torr panna tills vattnet lämnat svampen. Tillsätt en klick smör och smaka av med salt och svartpeppar. Häll ner svampen i grytan.
5
Färdigställ potatispurén och finhacka gräslök. Servera tillsammans med grytan, smaklig måltid!