Italiensk ciabatta med hemmagjord pesto
20 minuter
Enkel
15 ingredienser
Recept på en italiensk ciabatta med hemmagjord pesto, mozzarella, lufttorkad skinka och salami. En perfekt macka till sommaren.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
4 st
Ciabatta
2 st
Tomater
(stora)
2 st
Mozzarella
120 g
Lufttorkad skinka
(crudo)
120 g
Salami
(milano)
70 g
Rucola
Olivolja
Salt & svartpeppar
Pesto
1 kruka
Basilika
0.5 dl
Pinjenötter
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Parmesan
1 dl
Olivolja
1 st
Citron
(zest)
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
4 st
Ciabatta
2 st
Tomater
(stora)
2 st
Mozzarella
120 g
Lufttorkad skinka
(crudo)
120 g
Salami
(milano)
70 g
Rucola
Olivolja
Salt & svartpeppar
Pesto
1 kruka
Basilika
0.5 dl
Pinjenötter
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Parmesan
1 dl
Olivolja
1 st
Citron
(zest)
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Mixa ihop basilika, vitlök, pinjenötter, parmesan tillsammans med olivolja. Smaksätt med salt, svartpeppar och citronzest.
2
Skiva tomat och mozzarella.
3
Värm på ciabatta i ugnen tills dem får en krispig yta.
4
Dela ciabattabrödet och täck med pesto på båda sidor. Lägg sedan på rucola, skinka, salami, mozzarella. Bränn av mozzarellan så den smälter lätt. Toppa sedan med tomat, basilika, olivolja och flingsalt. Smaklig måltid!