Italiensk ciabatta med hemmagjord pesto

20 minuter
Enkel
15 ingredienser
Recept på en italiensk ciabatta med hemmagjord pesto, mozzarella, lufttorkad skinka och salami. En perfekt macka till sommaren.
Italiensk ciabatta med hemmagjord pesto
Ingredienser för 4 personer
4 st
Ciabatta
2 st
Tomater
(stora)
2 st
Mozzarella
120 g
Lufttorkad skinka
(crudo)
120 g
Salami
(milano)
70 g
Rucola
Olivolja
Salt & svartpeppar

Pesto

1 kruka
Basilika
0.5 dl
Pinjenötter
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Parmesan
1 dl
Olivolja
1 st
Citron
(zest)
Salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Fynd
    Cleto Chiarli Lambrusco Vecchia Modena Premium

    Cleto Chiarli Lambrusco Vecchia Modena Premium

    2023
    italienItalien
    750 ml
    11%

    Vin till italiensk ciabatta med hemmagjord pesto


    Vi har sagt det förr men det tål att sägas igen, lambrusco är fantastiskt om det kommer i rätt format, och om det är någon producent som lyckas med det här så är det Cleto Chiarli. I deras Vecchia Modena så får de ett friskt, pärlande rätt vin gjort på lambrusco di sorbara, vilket är den ljusare lambrusco-druvan. I doften möts du av en intensiv men ack så behaglig doft av skogshallon, smultron och färska jordgubbar. Det är bärigt, bubbligt och makalöst gott. Syran är hög bra balanserad. ihop med de salta inslagen i mackan, och de något småfeta inslagen i form av mozzarella och charkuterier, kommer du verkligen känna hur både mackan och vinet lyfter varandra.

    169 kr