Jamaican Jerk Chicken med rostad potatis och chiliaioli
60 minuter
Medel
33 ingredienser
Marinera dina favorit detaljer på kycklingen och grilla dem hårt över en varm glödbädd, servera tillsammans med krispig klyftpotatis, syrlig sallad och chiliaioli. Perfekta sommarmaten att bjuda på!

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
900 g
valfri kyckling (gärna ben/lår)
Marinad
2 st
salladslökar
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
färsk ingefära
1 st
färsk jalapeño
2 msk
farinsocker
1 msk
paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 msk
torkad timjan
1 msk
kanel
2 st
apelsiner (juice)
1 st
lime (juice)
1 dl
rapsolja
salt & svartpeppar
Chiliaioli
1 st
ägg
1 msk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 st
lime (juice)
1 msk
sambal oelek
3 dl
rapsolja
salt & svartpeppar
Picklad sallad
1 st
fänkål
1 st
gurka
1 st
rödlök
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
salt & svartpeppar
Klyftpotatis
900 g
stora potatisar (fasta)
2 msk
rapsolja
2 msk
paprikapulver
1 msk
torkad timjan
salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
900 g
valfri kyckling (gärna ben/lår)
Marinad
2 st
salladslökar
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
färsk ingefära
1 st
färsk jalapeño
2 msk
farinsocker
1 msk
paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 msk
torkad timjan
1 msk
kanel
2 st
apelsiner (juice)
1 st
lime (juice)
1 dl
rapsolja
salt & svartpeppar
Chiliaioli
1 st
ägg
1 msk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 st
lime (juice)
1 msk
sambal oelek
3 dl
rapsolja
salt & svartpeppar
Picklad sallad
1 st
fänkål
1 st
gurka
1 st
rödlök
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
salt & svartpeppar
Klyftpotatis
900 g
stora potatisar (fasta)
2 msk
rapsolja
2 msk
paprikapulver
1 msk
torkad timjan
salt & svartpeppar
Gör så här
1
Dela ner potatisen i klyftor. Ringla över rapsolja och krydda med paprikapulver,
timjan, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen i 40 minuter på 225 grader.
2
I en bunke riv ner ingefära och vitlök. Finhacka salladslök, jalapeño. Krydda
sedan upp med alla kryddorna i ingredienslistan. Pressa ned apelsin och
limejuice. Lägg ner kycklingen och låt stå i minst 20 minuter.
3
Strimla ned fänkål, rödlök och dela ned gurkan i bitar. Lägg i en bunke. Koka
sedan upp 1-2-3 lagen och slå över. Låt stå och svalna.
4
Vispa ihop ett ägg med dijonsenap, finriven vitlök, limejuice och ringla ned
rapsolja i en tunn stråle. Smaka upp med sambal oelek, salt, svartpeppar.
5
Grilla kycklingen över en varm glödbädd tills dem fått en fin färg.
6
Servera med krispig potatis i botten, kyckling, en generös mängd sallad och
sås. Toppa med lite färsk koriander, smaklig måltid!