Jamaican Jerk Chicken med rostad potatis och chiliaioli

60 minuter
Medel
33 ingredienser
Marinera dina favorit detaljer på kycklingen och grilla dem hårt över en varm glödbädd, servera tillsammans med krispig klyftpotatis, syrlig sallad och chiliaioli. Perfekta sommarmaten att bjuda på!
Jamaican Jerk Chicken med rostad potatis och chiliaioli
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

900 g
valfri kyckling (gärna ben/lår)

Marinad

2 st
salladslökar
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
färsk ingefära
1 st
färsk jalapeño
2 msk
farinsocker
1 msk
paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 msk
torkad timjan
1 msk
kanel
2 st
apelsiner (juice)
1 st
lime (juice)
1 dl
rapsolja
salt & svartpeppar

Chiliaioli

1 st
ägg
1 msk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 st
lime (juice)
1 msk
sambal oelek
3 dl
rapsolja
salt & svartpeppar

Picklad sallad

1 st
fänkål
1 st
gurka
1 st
rödlök
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
salt & svartpeppar

Klyftpotatis

900 g
stora potatisar (fasta)
2 msk
rapsolja
2 msk
paprikapulver
1 msk
torkad timjan
salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet