Jamaican Jerk Chicken med rostad potatis och chiliaioli

60 minuter
Medel
33 ingredienser
Marinera dina favorit detaljer på kycklingen och grilla dem hårt över en varm glödbädd, servera tillsammans med krispig klyftpotatis, syrlig sallad och chiliaioli. Perfekta sommarmaten att bjuda på!
Jamaican Jerk Chicken med rostad potatis och chiliaioli

Vintips till receptet

  • Hubert Beck

    Hubert Beck

    Grande Réserve Pinot Gris, 2024
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Den kryddiga kycklingrätten innehåller både hetta, sötma och aromatiska kryddor som kanel, spiskummin och paprika. Ett vin med en liten restsötma, som detta, fungerar därför utmärkt: sötman rundar av chilins styrka och balanserar jalapeñon och sambalens hetta. De fruktiga tonerna av mandarin och melon harmonierar med marinadens citrusinslag från apelsin och lime, medan vinets friska syra fräschar upp i kombination med aiolin och den feta klyftpotatisen. Dessutom förstärker vinets blommiga karaktär de aromatiska kryddorna i rätten. Tillsammans blir det en balanserad och smakrik kombination som både mildrar hettan och lyfter fram fruktigheten.

    119 kr
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

900 g
valfri kyckling (gärna ben/lår)

Marinad

2 st
salladslökar
3 st
vitlöksklyftor
2 msk
färsk ingefära
1 st
färsk jalapeño
2 msk
farinsocker
1 msk
paprikapulver
1 msk
spiskummin
1 msk
torkad timjan
1 msk
kanel
2 st
apelsiner (juice)
1 st
lime (juice)
1 dl
rapsolja
salt & svartpeppar

Chiliaioli

1 st
ägg
1 msk
dijonsenap
2 st
vitlöksklyftor
1 st
lime (juice)
1 msk
sambal oelek
3 dl
rapsolja
salt & svartpeppar

Picklad sallad

1 st
fänkål
1 st
gurka
1 st
rödlök
1 dl
ättika
2 dl
socker
3 dl
vatten
salt & svartpeppar

Klyftpotatis

900 g
stora potatisar (fasta)
2 msk
rapsolja
2 msk
paprikapulver
1 msk
torkad timjan
salt & svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Hubert Beck

    Hubert Beck

    Grande Réserve Pinot Gris, 2024
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    Den kryddiga kycklingrätten innehåller både hetta, sötma och aromatiska kryddor som kanel, spiskummin och paprika. Ett vin med en liten restsötma, som detta, fungerar därför utmärkt: sötman rundar av chilins styrka och balanserar jalapeñon och sambalens hetta. De fruktiga tonerna av mandarin och melon harmonierar med marinadens citrusinslag från apelsin och lime, medan vinets friska syra fräschar upp i kombination med aiolin och den feta klyftpotatisen. Dessutom förstärker vinets blommiga karaktär de aromatiska kryddorna i rätten. Tillsammans blir det en balanserad och smakrik kombination som både mildrar hettan och lyfter fram fruktigheten.

    119 kr