Janssons frestelse
90 minuter
Enkel
10 ingredienser
Ett absolut måste på julbordet är en god Janssons frestelse. Såhär gör jag min, krämig och smakrik!

Ingredienser för 8 personer
Janssons frestelse
1 st
silverlök
stor
1 kg
potatis
fast
2 msk
smör
1 förp
anjovis
4.5 dl
vispgrädde
1 tsk
kaviar
orökt
salt & vitpeppar
Topping
ströbröd
smör
svartpeppar
Gör så här
1
Strimla ner silverlöken fint. Stek lätt i en klick smör. Låt inte löken få färg.
2
Strimla ned potatisen i små stavar. Stek även med i löken, var försiktig så inte
potatisen förstörs när du rör om.
3
Täck med vispgrädde och låt koka i ca 10 minuter.
4
Smaksätt med finhackad ansjovis, vitpeppar, kaviar. Lägg i en smörad form
och toppa med ströbröd och smörklickar.
5
Baka i ugnen på 180 grader i ca 20–25 minuter. Smaklig måltid!



