Julköttbullar

60 minuter
Enkel
19 ingredienser
Julköttbullar som man bara måste ha på sitt julbord. Dessa smaksätter jag med mycket kryddpeppar och ansjovis. Gör dessa några dagar innan så passar dem perfekt till kvällsmackan med en god rödbetssallad också.
Julköttbullar
Ingredienser för 8 personer

Köttbullar

500 g
Nötfärs
500 g
Fläskfärs
1 st
Gul lök
stor
2 msk
Smör
1 dl
Vispgrädde
1 dl
Ströbröd
1 st
Ägg
5 st
Kryddpepparkorn
5 st
Svartpepparkorn
5 st
Vitpepparkorn
4 st
Ansjovisfiléer
Salt

Rödbetssallad

5 st
Rödbetor
2.5 dl
Smetana
0.5 msk
Pepparrot
Riven
1 msk
Honung
Salt & Svartpeppar

Servering

Mörkt bröd
Smörgåskrasse

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Zenato  Valpolicella Classico Superiore

    Zenato Valpolicella Classico Superiore

    2020
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Kryddiga och smakrika julköttbullar matchas helst med ett kryddigt vin. I det här fallet är det dock inte det mest kraftiga eller kryddiga vinet vi väljer till, utan ett vin där bären är i fokus, syran är medelhög och kryddigheten finns där bak på ett snyggt och integrerat sätt. Det här är ett vin som kommer passa finfint till julbordet rent generellt, och då framförallt till de varma rätterna. 

    149 kr