Kalops

150 minuter
Enkel
17 ingredienser
En enkel söndagsgryta som inte kräver för mycket engagemang eller tillagningsteknik. Låt puttra på svag värme under lock och du får dig en smakrik och mustig köttgryta som passar perfekt att bjuda familjen på.
Kalops

Dryckestips till receptet

  • Casalforte Ripasso

    Casalforte Ripasso

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Enkel kalops som sköter sig själv på spisen - högrev, lök, morot och klassiska kryddor som smälter samman till en mustig gryta. Svensk comfort food i sitt esse. Vad matchar vi med då? Casalforte Ripasso såklart! Fylligt, mörkt och med Ripasso-metodens djup som ger plommon, körsbär, choklad och kryddiga toner. Tillsammans med kalopsens runda smaker blir helheten både rustik och halvlyxig. En superkombo för alla som älskar långkok med italiensk edge.

    119 kr
Ingredienser för 6 personer

Kalops

1 kg
högrev
2 st
gul lök
4 st
morötter
1 msk
smör
1 msk
olja
3 st
lagerblad
10 st
kryddpepparkorn
5 st
vitpepparkorn
5 st
svartpepparkorn
1 l
vatten
2 msk
kalvfond
koncentrerad
2 dl
rödvin
1.5 msk
majsstärkelse
salt

Till servering

kokt potatis
inlagda rödbetor
persilja

Se hur man lagar receptet

Dryckestips till receptet

  • Casalforte Ripasso

    Casalforte Ripasso

    2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Enkel kalops som sköter sig själv på spisen - högrev, lök, morot och klassiska kryddor som smälter samman till en mustig gryta. Svensk comfort food i sitt esse. Vad matchar vi med då? Casalforte Ripasso såklart! Fylligt, mörkt och med Ripasso-metodens djup som ger plommon, körsbär, choklad och kryddiga toner. Tillsammans med kalopsens runda smaker blir helheten både rustik och halvlyxig. En superkombo för alla som älskar långkok med italiensk edge.

    119 kr