Kalops
150 minuter
Enkel
17 ingredienser
En enkel söndagsgryta som inte kräver för mycket engagemang eller tillagningsteknik. Låt puttra på svag värme under lock och du får dig en smakrik och mustig köttgryta som passar perfekt att bjuda familjen på.

Ingredienser
Ingredienser för 6 personer
Kalops
1 kg
högrev
2 st
gul lök
4 st
morötter
1 msk
smör
1 msk
olja
3 st
lagerblad
10 st
kryddpepparkorn
5 st
vitpepparkorn
5 st
svartpepparkorn
1 l
vatten
2 msk
kalvfond
koncentrerad
2 dl
rödvin
1.5 msk
majsstärkelse
salt
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
persilja
Ingredienser för 6 personer
Kalops
1 kg
högrev
2 st
gul lök
4 st
morötter
1 msk
smör
1 msk
olja
3 st
lagerblad
10 st
kryddpepparkorn
5 st
vitpepparkorn
5 st
svartpepparkorn
1 l
vatten
2 msk
kalvfond
koncentrerad
2 dl
rödvin
1.5 msk
majsstärkelse
salt
Till servering
kokt potatis
inlagda rödbetor
persilja
Gör så här
1
Putsa och skär köttet i bitar ca 3×3 cm. Stek i en gryta tills köttet fått fin färg.
2
Skala och skär morötterna i bitar, skala och klyfta löken. Tillsätt lök, morötter
och låt fräsa med i köttet.
3
Gå sedan i med rödvin, kalvfond, pepparkorn och lagerblad. Smaka av med
rödvinsvinäger. Låt sedan koka i 2 timmar under lock.
4
Skala potatis och koka.
5
Red av kalopsen med lite majsstärkelse tills såsen blir simmig. Toppa med
persilja. Smaklig måltid!


