Kantarellpizza bianco med pecorino
65 minuter
Medel
12 ingredienser
Kantarellpizza bianco med pecorino är den smakrika rätten som hyllar de första kantarellerna för hösten. Ihop med rätt vin höjs upplevelsen.
![Kantarellpizza bianco med pecorino](https://img.32b23e.net/vinbanken/88452f310773b9965f4b62156c8ff862.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Deg – degbollar på 260 g
1000 g
Mjöl 100 %
(tipo 00)
660 g
Vatten
30 g
Salt
Jäst
Topping
400 g
Kantareller
1 st
Knippe persilja
2 dl
Crème fraiche
250 g
Mozzarella
100 g
Pecorino Romano
20 g
Smör
Olivolja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Deg – degbollar på 260 g
1000 g
Mjöl 100 %
(tipo 00)
660 g
Vatten
30 g
Salt
Jäst
Topping
400 g
Kantareller
1 st
Knippe persilja
2 dl
Crème fraiche
250 g
Mozzarella
100 g
Pecorino Romano
20 g
Smör
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Blanda alla ingredienserna till pizzadegen och knåda till en slät och fin deg. Vik degen för att skapa en spänning i degen ca 3–4 gånger med 15 minuters mellanrum. Dela upp degen i bollar på 260 g styck och låt sedan jäsa under lock i någon timme. Förvara sedan i kylskåp i 2–3 dagar.
2
Borsta svampen och riv ner i mindre bitar. Stek i smör på hög värme tills den fått fin yta. Tillsätt finhackar persilja, salt och svartpeppar.
3
Baka ut degen till en tunn och rund pizza. Bred på crème fraiche, lägg på mozzarella, svampen och riv över pecorino.
4
Baka i ugn tills kanterna fått fin färg och osten har smält. Toppa med olivolja och njut. Smaklig måltid.