Kantarelltoast med pepparrot och lufttorkad skinka
20 minuter
Enkel
7 ingredienser
Recept på kantarelltoast med pepparrot och lufttorkad skinka från Adrian Cederlund. Dessutom får du ett tillhörande vintips till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Kantareller
4 st
Bröd skivor
40 g
Smör
25 g
Pepparrot
(färsk)
4 st
Skivor lufttorkad skinka
100 g
Färskost
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Kantareller
4 st
Bröd skivor
40 g
Smör
25 g
Pepparrot
(färsk)
4 st
Skivor lufttorkad skinka
100 g
Färskost
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att rengöra svampen. Använd gärna en borste för att få bort all jord eller smuts sim kan finnas kvar. Använd inte vatten, svampen tappar smak och blir inte lika god vid tillagningen.
2
Stek svampen i en torr panna tillsammans med salt, detta gör vi för att få ut all vätska i svampen. Efter den släppt ut vätskan så tillsätter vi hälften av smöret och låter steka in i svampen.
3
Skär brödskivor och stek i resterande del av smöret tills dem får en gyllenbrun yta. Låt sedan vila på ett galler så brödet blir krispigare. Vi vill inte ha ett blött bröd.
4
Bred brödet med färskost, en generös mängd. Toppa med svamp, lufttorkad skinka och färskriven pepparrot. Smaklig måltid!