Klassisk gubbröra
20 minuter
Enkel
13 ingredienser
Denna gubbröra gör jag på ansjoviskryddad sillfilé i stället för vanlig ansjovis. Jag tycker den kryddad sillfilén ger ännu bättre textur i röran än ansjovisen. Servera denna på en bit gott bröd som tilltugg eller piffa upp dem och ha som en huvudrätt, vilket som är väldigt gott.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Gubbröra
200 g
Ansjoviskryddad sillfile
3 st
Ägg
4 st
Potatis
Små och fasta
20 g
Gräslök
1 kruka
Dill
3 dl
Creme Fraiche
Salt och svartpeppar
Inlagd gurka
1 st
Gurka
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
3 msk
Vatten
1 msk
Dill
Finhackad
Servering
Grovt bröd
Ingredienser för 4 personer
Gubbröra
200 g
Ansjoviskryddad sillfile
3 st
Ägg
4 st
Potatis
Små och fasta
20 g
Gräslök
1 kruka
Dill
3 dl
Creme Fraiche
Salt och svartpeppar
Inlagd gurka
1 st
Gurka
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
3 msk
Vatten
1 msk
Dill
Finhackad
Servering
Grovt bröd
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att koka potatisen tills dem endast har en liten kärna kvar i mitten.
2
2. Hyvla ner gurkan på en mandolin, har du ingen mandolin så använd en osthyvel. Blanda ihop vinäger, socker, vatten och dill. Lägg ner gurkan och låt stå.
3
3. Koka äggen i 8–9 minuter. Vi vill ha dem hårdkokta.
4
4. Dela ner sillen i mindre kuber, gör detsamma med de kokta äggen och potatisen. Finhacka dill och gräslök och blanda ihop allt tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt och svartpeppar.
5
5. Servera på en brödskiva tillsammans med gurkan, smaklig måltid!