Klassisk gubbröra

20 minuter
Enkel
13 ingredienser
Denna gubbröra gör jag på ansjoviskryddad sillfilé i stället för vanlig ansjovis. Jag tycker den kryddad sillfilén ger ännu bättre textur i röran än ansjovisen. Servera denna på en bit gott bröd som tilltugg eller piffa upp dem och ha som en huvudrätt, vilket som är väldigt gott.
Klassisk gubbröra

Vintips till receptet

  • Gustave Lorentz Réserve

    Gustave Lorentz Réserve

    Gewurztraminer, 2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    När du ska hitta ett vin som matchar med gubbröra så står du i stort sett alltid inför en stor utmaning. Den feta rätten har även starka inslag av sälta och syra. Därför faller vårt val på ett väldigt druvigt och blommigt vin med en liten sötma som kommer gifta sig galant med såväl syran som sältan. Vinet bjuder förutom på päron och fläder även på en kryddighet. Det är fruktigt, blommigt, kryddigt och lite sött. En bra följeslagare till klassisk gubbröra. 

    123 kr
Ingredienser för 4 personer

Gubbröra

200 g
Ansjoviskryddad sillfile
3 st
Ägg
4 st
Potatis
Små och fasta
20 g
Gräslök
1 kruka
Dill
3 dl
Creme Fraiche
Salt och svartpeppar

Inlagd gurka

1 st
Gurka
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
3 msk
Vatten
1 msk
Dill
Finhackad

Servering

Grovt bröd

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Gustave Lorentz Réserve

    Gustave Lorentz Réserve

    Gewurztraminer, 2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    När du ska hitta ett vin som matchar med gubbröra så står du i stort sett alltid inför en stor utmaning. Den feta rätten har även starka inslag av sälta och syra. Därför faller vårt val på ett väldigt druvigt och blommigt vin med en liten sötma som kommer gifta sig galant med såväl syran som sältan. Vinet bjuder förutom på päron och fläder även på en kryddighet. Det är fruktigt, blommigt, kryddigt och lite sött. En bra följeslagare till klassisk gubbröra. 

    123 kr