Klassisk gubbröra

20 minuter
Enkel
13 ingredienser
Denna gubbröra gör jag på ansjoviskryddad sillfilé i stället för vanlig ansjovis. Jag tycker den kryddad sillfilén ger ännu bättre textur i röran än ansjovisen. Servera denna på en bit gott bröd som tilltugg eller piffa upp dem och ha som en huvudrätt, vilket som är väldigt gott.
Klassisk gubbröra
Ingredienser för 4 personer

Gubbröra

200 g
Ansjoviskryddad sillfile
3 st
Ägg
4 st
Potatis
Små och fasta
20 g
Gräslök
1 kruka
Dill
3 dl
Creme Fraiche
Salt och svartpeppar

Inlagd gurka

1 st
Gurka
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
3 msk
Vatten
1 msk
Dill
Finhackad

Servering

Grovt bröd

Se hur man lagar receptet