Korvstroganoff med äppelsallad och ris

30 minuter
Enkel
17 ingredienser
Recept på korvstroganoff med äppelsallad och ris. En klassisk svensk husmansrätt där vi även har med ett vintips till rätten.
Korvstroganoff med äppelsallad och ris
Ingredienser för 4 personer

Korvstroganoff

1 st
Gul lök
0.5 st
Falukorv
2 st
Vitlöksklyftor
1 kruka
Timjan
2 msk
Tomatpure
1 st
Små tomater
(burk)
2 msk
Äpplecidervinäger
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Soja
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar

Äppelsallad

1 st
Rött äpple
100 g
Cornichoner
100 g
Syltlök
1 st
Knippe persilja
2 msk
Olivolja

Servering

Ris

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

Waldschütz Kamptal Grüner Veltliner

Waldschütz Kamptal Grüner Veltliner

2021
osterrikeÖsterrike
750 ml
12.5%

Vin till korvstroganoff med ris


I vanliga fall hade vi nog kanske rekommenderat ett pinot noir, det vill säga ett rödvin av det lite lättare slaget, men nu när vi har en lite härligt syrlig äppelsallad till så tänker vi om. En pinot passar väldigt väl till den här rätten, men vi väljer att istället satsa på ett vitt vin med hög syra och en viss fyllighet i sig. Och då faller valet på en bra och prisvärd
Gruner veltliner. Det är ett friskt, medelfylligt vin med en doft av päron, vitpeppar och lime. I smaken kommer du mötas av den där stiltypiska pepprigheten och örtigheten som i stort sett alltid finns i en Gruner. Detta i kombination med den fina frukten i form av päron, äpplen och lime skapar ett vin som kommer matcha alldeles utmärkt med de småkryddiga inslagen i rätten. Tänk på att korvstroganoff med äppelsallad och ris har sina syrliga inslag också, och det är en annan orsak till att det här vinet passar så väl till rätten.

129 kr