Kotlett med svampsås och rostad potatis
30 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på kotlett som är smaksatt med rosmarin och citron, och som serverar ihop med en krämig svampsås och rostad potatis.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
4 st
Kotletter
1 st
Citron
2 st
Kvistar rosmarin
25 g
Smör
2 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Sås
250 g
Champinjoner
1 st
Gul lök
2 dl
Kalvfond
(utspädd)
3 dl
Grädde
1 msk
Soja
salt & svartpeppar
Tillbehör
600 g
Fast potatis
400 g
Brysselkål
Ingredienser för 4 personer
Kött
4 st
Kotletter
1 st
Citron
2 st
Kvistar rosmarin
25 g
Smör
2 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Sås
250 g
Champinjoner
1 st
Gul lök
2 dl
Kalvfond
(utspädd)
3 dl
Grädde
1 msk
Soja
salt & svartpeppar
Tillbehör
600 g
Fast potatis
400 g
Brysselkål
Gör så här
1
Dela potatisen på mitten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Gör det samma med brysselkålen. Rosta i ugnen på 175 grader tills dem är mjuka på insidan och har fin färg på utsidan.
2
Krydda kotletten och stek i en varm panna tills dem får fin färg. Lägg ner två halvor citron, två kvistar rosmarin och vitlöksklyftor. Vänd köttet och ös med smör.
3
Lägg på en plåt och låt vila.
4
Dela ner champinjoner och hacka löken. Svetta löken i samma stekpanna som köttet. Bryn sedan på svampen och tillsätt fond och grädde. Smaka av med soja, salt och svartpeppar.
5
Servera allt på en tallrik med ett gott glas vin, smaklig måltid!