Kotlett med svampsås och rostad potatis

30 minuter
Medel
14 ingredienser
Recept på kotlett som är smaksatt med rosmarin och citron, och som serverar ihop med en krämig svampsås och rostad potatis.
Kotlett med svampsås och rostad potatis

Vintips till receptet

  • Terra de Falanis  Lo Foll

    Terra de Falanis Lo Foll

    2021
    spanienSpanien
    750 ml
    12.5%

    När vi har en rätt med feta inslag, som till exempel fläskkotletter som vi serverar med en svampsås, då passar det här nya vinet alldeles utmärkt. Vinets fruktiga, syrliga och friska toner kommer passa riktigt väl med de feta inslagen i rätten. Vinet bjuder på rejält med mogna jordgubbar, vildhallon och syrliga körsbär. Det har en fin energi, bra längd, imponerande struktur och en läskande smak som gör att det kommer passa finfint med den här ganska feta kötträtten. 

    179 kr
Ingredienser för 4 personer

Kött

4 st
Kotletter
1 st
Citron
2 st
Kvistar rosmarin
25 g
Smör
2 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar

Sås

250 g
Champinjoner
1 st
Gul lök
2 dl
Kalvfond
(utspädd)
3 dl
Grädde
1 msk
Soja
salt & svartpeppar

Tillbehör

600 g
Fast potatis
400 g
Brysselkål

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Terra de Falanis  Lo Foll

    Terra de Falanis Lo Foll

    2021
    spanienSpanien
    750 ml
    12.5%

    När vi har en rätt med feta inslag, som till exempel fläskkotletter som vi serverar med en svampsås, då passar det här nya vinet alldeles utmärkt. Vinets fruktiga, syrliga och friska toner kommer passa riktigt väl med de feta inslagen i rätten. Vinet bjuder på rejält med mogna jordgubbar, vildhallon och syrliga körsbär. Det har en fin energi, bra längd, imponerande struktur och en läskande smak som gör att det kommer passa finfint med den här ganska feta kötträtten. 

    179 kr