Oxfilé med rostad paprikaröra

45 minuter
Medel
21 ingredienser
Recept på kött till nyår som i det här fallet är oxfilé med rostad paprikapuré. Givetvis ihop med ett utmärkt vintips.
Oxfilé med rostad paprikaröra
Ingredienser för 4 personer

Kött

600 g
Oxfilé
2 st
Vitlöksklyftor
25 g
Smör
1 kruka
Timjan
Salt & svartpeppar

Rostad paprikaröra

4 st
Spetspaprikor
50 g
Pinjenötter
1 st
Vitlöksklyfta
4 st
Droppar tabasco
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Sotad variation på lök

1 st
Stor rödlök
1 st
Purjolök
2 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar

Brynt smör

50 g
Smör
1 kruka
Rosmarin
2 msk
Balsamvinäger

Servering

4 st
Champinjoner
(hyvlade)
1 st
Knippe broccolini
100 g
Haricotsverts
(blancherade)

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Barolo Fontanafredda

    Barolo Fontanafredda

    2019
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vintips när det serveras kött till nyår


    Att välja kött till nyår är inte alltid det smidigaste eller enklaste. Men om man väljer att servera oxfilé som i det här fallet så är en barolo ett säkert och riktigt bra val. I det här fallet, när den kommer från en av jättarna i Piemonte, så kommer du få ett medelfylligt vin med hög syra, finstämda tanniner och en del stiltypiska barolo-drag. Du kommer känna av den där röda bärigheten i form av körsbär och jordgubbar, samtidigt som du kommer få en viss blommighet och örtighet i vinet. Allt detta kommer göra att vinet kommer passa alldeles utmärkt ihop med de feta inslagen i rätten men även med den fina örtigheten som finns där. En prisvärd barolo som funkar alldeles utmärkt när det vankas kött till nyår.

    219 kr