Köttbullar i tomatsås

35 minuter
Enkel
17 ingredienser
Ett smarrigt recept på köttbullar i tomatsås. Här har vi en hel del fänkålsfrön och persilja i smeten vilket ger köttbullarna en mer djup och fräsch smak.
Köttbullar i tomatsås

Vintips till receptet

  • DeAetna Rosso

    DeAetna Rosso

    Terra Costantino, 2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vet du vad, om du ska äta köttbullar i tomatsås där det finns både kryddighet, pepprighet och örtighet så kan du antingen satsa på en Chianti Classico med en härlig kryddighet i sig eller så gör du som vi gör och väljer en Etna Rosso. I vinet får du den där speciella karaktären som så ofta finns hos Etna-viner, men det här är ändå kryddigt, perfekt pepprigt, örtigt och har en sjukt fin syra. Allt detta kommer passa så otroligt gott med de intensiva smakerna i rätten. 

    189 kr
Ingredienser för 4 personer

Köttbullar

1 kg
Blandfärs
0.5 msk
Fänkålsfrön
0.5 msk
Chiliflakes
0.5 msk
Torkad körvel
0.5 st
Gul lök
Finhackad
30 g
Persilja
Finhackad
2 st
Ägg
1 dl
Parmesan
Salt och svartpeppar

Tomatsås

0.5 st
Gul lök
1 st
Solo vitlök
2 msk
Olivolja
2 st
Burkar tomater
San marzano eller pomodori
1 kruka
Basilika
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Pasta
Finriven parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • DeAetna Rosso

    DeAetna Rosso

    Terra Costantino, 2022
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Vet du vad, om du ska äta köttbullar i tomatsås där det finns både kryddighet, pepprighet och örtighet så kan du antingen satsa på en Chianti Classico med en härlig kryddighet i sig eller så gör du som vi gör och väljer en Etna Rosso. I vinet får du den där speciella karaktären som så ofta finns hos Etna-viner, men det här är ändå kryddigt, perfekt pepprigt, örtigt och har en sjukt fin syra. Allt detta kommer passa så otroligt gott med de intensiva smakerna i rätten. 

    189 kr