Köttbullar i tomatsås

35 minuter
Enkel
17 ingredienser
Ett smarrigt recept på köttbullar i tomatsås. Här har vi en hel del fänkålsfrön och persilja i smeten vilket ger köttbullarna en mer djup och fräsch smak.
Köttbullar i tomatsås

Vintips till receptet

  • Castillo de Gredos Red Wine

    Castillo de Gredos Red Wine

    spanienSpanien
    3000 ml
    13%

    I det här receptet finns en liten hetta från chiliflakes och en aromatisk kryddighet från fänkålen och körveln - det är inte vilken köttbulle som helst. Här krävs ett vin som kan spegla och förstärka utan att överrösta. Castillo de Gredos, med sin subtila svartpepparton och fruktiga djup, hakar på köttbullarnas smakresa och följer med hela vägen. De syrliga körsbärstonerna i vinet spelar perfekt med tomatsåsens friskhet, medan ekfatslagringen ger ett uns av rökig tyngd som förankrar hela rätten.

    196 kr
Ingredienser för 4 personer

Köttbullar

1 kg
Blandfärs
0.5 msk
Fänkålsfrön
0.5 msk
Chiliflakes
0.5 msk
Torkad körvel
0.5 st
Gul lök
Finhackad
30 g
Persilja
Finhackad
2 st
Ägg
1 dl
Parmesan
Salt och svartpeppar

Tomatsås

0.5 st
Gul lök
1 st
Solo vitlök
2 msk
Olivolja
2 st
Burkar tomater
San marzano eller pomodori
1 kruka
Basilika
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Pasta
Finriven parmesan

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Castillo de Gredos Red Wine

    Castillo de Gredos Red Wine

    spanienSpanien
    3000 ml
    13%

    I det här receptet finns en liten hetta från chiliflakes och en aromatisk kryddighet från fänkålen och körveln - det är inte vilken köttbulle som helst. Här krävs ett vin som kan spegla och förstärka utan att överrösta. Castillo de Gredos, med sin subtila svartpepparton och fruktiga djup, hakar på köttbullarnas smakresa och följer med hela vägen. De syrliga körsbärstonerna i vinet spelar perfekt med tomatsåsens friskhet, medan ekfatslagringen ger ett uns av rökig tyngd som förankrar hela rätten.

    196 kr