Köttbullar i tomatsås
35 minuter
Enkel
17 ingredienser
Ett smarrigt recept på köttbullar i tomatsås. Här har vi en hel del fänkålsfrön och persilja i smeten vilket ger köttbullarna en mer djup och fräsch smak.

Dryckestips till receptet
Ingredienser för 4 personer
Köttbullar
1 kg
Blandfärs
0.5 msk
Fänkålsfrön
0.5 msk
Chiliflakes
0.5 msk
Torkad körvel
0.5 st
Gul lök
Finhackad
30 g
Persilja
Finhackad
2 st
Ägg
1 dl
Parmesan
Salt och svartpeppar
Tomatsås
0.5 st
Gul lök
1 st
Solo vitlök
2 msk
Olivolja
2 st
Burkar tomater
San marzano eller pomodori
1 kruka
Basilika
Salt och svartpeppar
Servering
500 g
Pasta
Finriven parmesan
Gör så här
1
Finhacka lök, persilja och blanda med köttet. Krydda upp medfänkålsfrön, chiliflakes, torkad körvel, svartpeppar och salt. Knäck i 2 ägg och riv ner parmesan. Blanda ordentligt.
2
Rulla ut små köttbullar av smeten och stek på hög värme i olivolja. När dem fått jämn färg så lägg av dem på en plåt.
3
Svetta lök, vitlök och basilika i olivolja. Häll i tomaterna och låt dem koka sönder. Smaka upp med salt, svartpeppar och eventuellt mer basilika. Lägg ner köttbullarna och låt sjuda på medelhög värme tills köttbullarna blir klara.
4
Koka pastan enligt förpackningen tills den är al dente.
5
Blanda ihop pasta, tomatsåsen och köttbullarna och servera på en tallrik. Riv över parmesan. Smaklig måltid!




