Köttgryta med champinjoner, timjan och grädde
120 minuter
Medel
14 ingredienser
Denna köttgryta är väldigt traditionell i grunden med högrev, sidfläsk och rödvin, men jag väljer att runda av den med grädde. Detta är inte traditionellt för en köttgryta men jag tycker grädden och det goda rödvinet tillsammans ger en fyllighet som är oslagbar. Prova!
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Gryta
500 g
Högrev
150 g
Sidfläsk
1 st
Gul lök
1 kruka
Timjan
150 g
Champinjoner
0.5 st
Rödvin
Flaska
3 msk
Viltfond
Koncentrerad
3 dl
Grädde
2 st
Lagerblad
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar
Servering
Ris
2 st
Äpple
100 g
Cornichoner
Ingredienser för 4 personer
Gryta
500 g
Högrev
150 g
Sidfläsk
1 st
Gul lök
1 kruka
Timjan
150 g
Champinjoner
0.5 st
Rödvin
Flaska
3 msk
Viltfond
Koncentrerad
3 dl
Grädde
2 st
Lagerblad
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar
Servering
Ris
2 st
Äpple
100 g
Cornichoner
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att dela ner högrev och sidfläsk i mindre kuber. Brynt sedan högreven i smör och rapsolja på medelhög värme. Se till att få bra yta på köttet.
2
2. Dela ner lök och svamp. Bryn tillsammans med köttet och ha ner finhackad timjan. När svampen, köttet och löken fått bra färg går du ner med rödvin och viltfond. Låt sedan koka ihop en stund.
3
3. När vinet reducerat till hälften går du ner med grädde och lagerblad. Låt sedan koka i minst en timme tills köttet blivit mört och fint.
4
4. Koka riset enligt förpackningen. Dela ner äpple och cornichons och smaka upp med salt och svartpeppar.
5
5. När köttet kokat färdigt serverar du det tillsammans med ris och den krispiga salladen på äpple och cornichons, smaklig måltid!