Köttgryta med champinjoner, timjan och grädde

120 minuter
Medel
14 ingredienser
Denna köttgryta är väldigt traditionell i grunden med högrev, sidfläsk och rödvin, men jag väljer att runda av den med grädde. Detta är inte traditionellt för en köttgryta men jag tycker grädden och det goda rödvinet tillsammans ger en fyllighet som är oslagbar. Prova!
Köttgryta med champinjoner, timjan och grädde
Ingredienser för 4 personer

Gryta

500 g
Högrev
150 g
Sidfläsk
1 st
Gul lök
1 kruka
Timjan
150 g
Champinjoner
0.5 st
Rödvin
Flaska
3 msk
Viltfond
Koncentrerad
3 dl
Grädde
2 st
Lagerblad
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar

Servering

Ris
2 st
Äpple
100 g
Cornichoner

Se hur man lagar receptet