Krustader med laxröra och ärtkräm

20 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept inför sommarens festligheter där vi bjuder gästerna på krustader med laxröra och ärtkräm när de kommer till festen.
Krustader med laxröra och ärtkräm

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2016
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    När vi har en lite tyngre och mer smakintensiv rätt som här, där vi både får varmrökt lax och en krämig ärtkräm, så ska vi inte vara rädda för att välja ett tyngre mousserande vin. Och vi väljer Palmer & Co Brut Vintage 2016 som är en champagne som bjuder på intensiva brödiga och nötiga toner, samtidigt som man får ett imponerande djup i vinet. Det är massvis av gula äpplen, päron, nötter, rostat bröd och citron i vinet. Det är så där härligt djupt och intensivt att det utan problem kommer matcha tyngden och fräschören i krustaderna. 

    499 kr
Ingredienser för 20 personer

Laxröra

200 g
Varmrökt lax
1 st
Citron
Zest och juice
30 g
Parmesan
Finriven
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar

Ärtkräm

150 g
Ärtor
2 msk
Creme fraiche
1 kruka
Mynta
Salt och svartpeppar

Servering

Krustader
1 kruka
Gräslök
20 g
Parmesan
Finriven

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Palmer & Co Vintage Brut

    Palmer & Co Vintage Brut

    2016
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12%

    När vi har en lite tyngre och mer smakintensiv rätt som här, där vi både får varmrökt lax och en krämig ärtkräm, så ska vi inte vara rädda för att välja ett tyngre mousserande vin. Och vi väljer Palmer & Co Brut Vintage 2016 som är en champagne som bjuder på intensiva brödiga och nötiga toner, samtidigt som man får ett imponerande djup i vinet. Det är massvis av gula äpplen, päron, nötter, rostat bröd och citron i vinet. Det är så där härligt djupt och intensivt att det utan problem kommer matcha tyngden och fräschören i krustaderna. 

    499 kr