Krustader med laxröra och ärtkräm

20 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept inför sommarens festligheter där vi bjuder gästerna på krustader med laxröra och ärtkräm när de kommer till festen.
Krustader med laxröra och ärtkräm

Vintips till receptet

  • Pata Negra Brut

    Pata Negra Brut

    spanienSpanien
    750 ml
    11.5%

    Till denna lilla smårätt så tipsar vi om en prisvärd cava som ger oss en fin och ren frukt med massvis av gula äpplen, en touch av apelsinskal, rostat bröd och grapefrukt. Den tydliga brödigheten och den friska syran i bubblet kommer passa alldeles utmärkt med den fräscha laxröran och ärtkrämen. 

Ingredienser för 20 personer

Laxröra

200 g
Varmrökt lax
1 st
Citron
Zest och juice
30 g
Parmesan
Finriven
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar

Ärtkräm

150 g
Ärtor
2 msk
Creme fraiche
1 kruka
Mynta
Salt och svartpeppar

Servering

Krustader
1 kruka
Gräslök
20 g
Parmesan
Finriven

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Pata Negra Brut

    Pata Negra Brut

    spanienSpanien
    750 ml
    11.5%

    Till denna lilla smårätt så tipsar vi om en prisvärd cava som ger oss en fin och ren frukt med massvis av gula äpplen, en touch av apelsinskal, rostat bröd och grapefrukt. Den tydliga brödigheten och den friska syran i bubblet kommer passa alldeles utmärkt med den fräscha laxröran och ärtkrämen.