Krustader med laxröra och ärtkräm
20 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept inför sommarens festligheter där vi bjuder gästerna på krustader med laxröra och ärtkräm när de kommer till festen.
Ingredienser
Ingredienser för 20 personer
Laxröra
200 g
Varmrökt lax
1 st
Citron
Zest och juice
30 g
Parmesan
Finriven
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Ärtkräm
150 g
Ärtor
2 msk
Creme fraiche
1 kruka
Mynta
Salt och svartpeppar
Servering
Krustader
1 kruka
Gräslök
20 g
Parmesan
Finriven
Ingredienser för 20 personer
Laxröra
200 g
Varmrökt lax
1 st
Citron
Zest och juice
30 g
Parmesan
Finriven
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Ärtkräm
150 g
Ärtor
2 msk
Creme fraiche
1 kruka
Mynta
Salt och svartpeppar
Servering
Krustader
1 kruka
Gräslök
20 g
Parmesan
Finriven
Gör så här
1
1. Ta bort skinnet från laxen. Lägg sedan i en bunke. Smaka upp med citron, parmesan, salt och svartpeppar. Gå ner med majonnäs och blanda ordentligt.
2
2. Mixa ärtor, mynta och crème fraiche i en mixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
3. Finhacka gräslöken och lägg i en skål.
4
4. Lägg upp krustader på ett fat. Fyll krustaderna med laxröran, spritsa eller använd en sked. Toppa sedan med lite ärtkräm, riven parmesan och gräslök. Smaklig måltid!