Krustader med laxröra och ärtkräm
20 minuter
Enkel
12 ingredienser
Recept inför sommarens festligheter där vi bjuder gästerna på krustader med laxröra och ärtkräm när de kommer till festen.
![Krustader med laxröra och ärtkräm](https://img.32b23e.net/vinbanken/21_2024_krustader_c8b9dd2862.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 20 personer
Laxröra
200 g
Varmrökt lax
1 st
Citron
Zest och juice
30 g
Parmesan
Finriven
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Ärtkräm
150 g
Ärtor
2 msk
Creme fraiche
1 kruka
Mynta
Salt och svartpeppar
Servering
Krustader
1 kruka
Gräslök
20 g
Parmesan
Finriven
Ingredienser för 20 personer
Laxröra
200 g
Varmrökt lax
1 st
Citron
Zest och juice
30 g
Parmesan
Finriven
2 dl
Majonnäs
Salt och svartpeppar
Ärtkräm
150 g
Ärtor
2 msk
Creme fraiche
1 kruka
Mynta
Salt och svartpeppar
Servering
Krustader
1 kruka
Gräslök
20 g
Parmesan
Finriven
Gör så här
1
1. Ta bort skinnet från laxen. Lägg sedan i en bunke. Smaka upp med citron, parmesan, salt och svartpeppar. Gå ner med majonnäs och blanda ordentligt.
2
2. Mixa ärtor, mynta och crème fraiche i en mixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
3
3. Finhacka gräslöken och lägg i en skål.
4
4. Lägg upp krustader på ett fat. Fyll krustaderna med laxröran, spritsa eller använd en sked. Toppa sedan med lite ärtkräm, riven parmesan och gräslök. Smaklig måltid!