Kryddstark färs med myntayoghurt i pitabröd

30 minuter
Enkel
23 ingredienser
Kryddstark färs med myntayoghurt i pitabröd är en perfekt rätt om du är sugen på att slänga ihop något du aldrig gjort förut.
Kryddstark färs med myntayoghurt i pitabröd
Ingredienser för 4 personer

Kött

400 g
Nötfärs
1 msk
Olivolja
1 msk
Spiskummin
1 msk
Torkad oregano
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad koriander
1 tsk
Cayennepeppar
Salt & svartpeppar

Myntayoghurt

3 dl
Grekisk yoghurt
1 kruka
Mynta
(färsk)
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Citron
(zest)
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar

Sallad

0.25 st
Rödkål
0.5 st
Gurka
1 kruka
Persilja
2 msk
Rödvinsvinäger
2 msk
Olivolja
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar

Servering

8 st
Pitabröd
1 st
Fetaost

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt

    Jurtschitsch Rosé vom Zweigelt

    2023
    osterrikeÖsterrike
    750 ml
    12%

    Vin till kryddstark färs med myntayoghurt i pitabröd


    Kanske kan tyckas vara ett lite märkligt val med tanke på att vi har en kryddstark färs i rätten, men i det här fallet fokuserar vi mycket på de andra ingredienserna också. I såsen och i salladen kommer du få en krämighet och hög syra som kommer göra att vinet passar utmärkt till rätten överlag. För även den kryddstarka köttfärsen neutraliseras av de fräscha inslagen i såsen. Dessutom vill vi att rosévin blir något som man vågar äta mer mat till. För om man ska vara ärlig så är det en fantastisk kombination.

    125 kr