Kyckling med hummus, myntayoghurt och grillad citron
30 minuter
Enkel
21 ingredienser
Recept på kyckling med hummus, myntayoghurt och grillad citron. En fantastiskt smakrik och somrig rätt som är enkel att göra.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingsteak
(ev. kycklinglårfilé)
1 st
Citron
2 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Olivolja
Hummus
400 g
Kikärtor
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
1 st
Citron
(juice)
1 msk
Tahini
Salt & svartpeppar
Myntayoghurt
4 dl
Grekisk yoghurt
1 kruka
Färsk mynta
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Sallad
1 st
Gurka
500 g
Små tomater
1 kruka
Persilja
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingsteak
(ev. kycklinglårfilé)
1 st
Citron
2 st
Vitlöksklyftor
Salt & svartpeppar
Olivolja
Hummus
400 g
Kikärtor
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Spiskummin
1 st
Citron
(juice)
1 msk
Tahini
Salt & svartpeppar
Myntayoghurt
4 dl
Grekisk yoghurt
1 kruka
Färsk mynta
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Sallad
1 st
Gurka
500 g
Små tomater
1 kruka
Persilja
1 msk
Olivolja
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Gå ner med olivolja i en stekpanna. Dela en citron och stek med köttsidan neråt tillsammans med vitlök. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar på alla sidor. Stek på hög värme med något tungt ovanpå. På detta sätt får du bättre kontakt och en finare yta.
2
När citronen fått en fin yta så pressa den över kycklingen. Lägg sedan åt sidan och låt vila.
3
Plocka bladen från myntan och finhacka dem. Blanda tillsammans med yoghurt och smaka av med honung, salt och svartpeppar.
4
Dela ner tomater och gurka. Blanda ihop med finhackad persilja, salt, svartpeppar och lite olivolja.
5
Mixa kikärtorna med tahini, vitlök, sambal oelek, spiskummin, citron, salt och svartpeppar. Blir den för tjock så ha i lite kallt vatten.
6
Servera hummusen i botten med de andra tillbehören ovanpå. Smaklig måltid!