Kyckling salmoriglio med vattenmelon- och fetaostsallad
90 minuter
Medel
18 ingredienser
Ett recept direkt ur Christopher Åströms bok Bistro Hemma. Du bjuds på smakrik kyckling med en fräsch sommarsallad.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Salmoriglio
2 st
Citroner
Juicen från citronerna
2 st
Vitlöksklyftor
Rivna
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad chili
1.5 tsk
Salt
1 msk
Vatten
60 ml
Matolja
180 ml
Olivolja
Färsk bladpersilja
Hackad
4 st
Kyckling
benfritt lår och trumma
Sallad
0.5 st
Vattenmelon
Stora bitar
0.5
Rödlök
tunnt skivad
100 g
Kärnfria svarta oliver
100 g
Fetaost
Handfull myntablad
2.5 msk
Salmoriglio
Servering
Grillade citronhalvor
Flinghavssalt
Ingredienser för 4 personer
Salmoriglio
2 st
Citroner
Juicen från citronerna
2 st
Vitlöksklyftor
Rivna
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad chili
1.5 tsk
Salt
1 msk
Vatten
60 ml
Matolja
180 ml
Olivolja
Färsk bladpersilja
Hackad
4 st
Kyckling
benfritt lår och trumma
Sallad
0.5 st
Vattenmelon
Stora bitar
0.5
Rödlök
tunnt skivad
100 g
Kärnfria svarta oliver
100 g
Fetaost
Handfull myntablad
2.5 msk
Salmoriglio
Servering
Grillade citronhalvor
Flinghavssalt
Gör så här
1
För att göra salmoriglio, kombinera citronjuicen, vitlöken, oreganon, chilin och vattnet i en stor bunke. Lägg till de båda oljorna medan du vispar. Detta borde skapa en emulsion hos dig. Lägg till den hackade persiljan. Använd sedan salmoriglion direkt eller lägg undan i två dagar i kylskåp. Vispa den dock när du ska använda den för citronen lägger sig i botten.
2
Lägg kycklingen i saltlag ihop med salmoriglion i mellan 30 till 60 minuter. Stek sedan med skinnsidan nedåt i medelvärme tills skinnet känns krispigt, ungefär 5-6 minuter lär det ta. Bränn inte skinnet. Vänd på kycklingen och låt stekas färdig tills den är helt genomstekt. Ta en sked och strö över salmoriglion över kycklingen. Lägg sedan över kycklingen på en tallrik. Servera sedan med den grillade citronen och saltet.
3
När det kommer till salladen, lägg den skivade rödlöken under rinnande kallt vatten i 15 sekunder. Blanda ihop alla ingredienser till salladen och smula sedan över fetaosten över allt. Lägg sedan 2-3 matskedar av salmoriglion över det hela och avsluta med flingsaltet.