Kyckling salmoriglio med vattenmelon- och fetaostsallad

90 minuter
Medel
18 ingredienser
Ett recept direkt ur Christopher Åströms bok Bistro Hemma. Du bjuds på smakrik kyckling med en fräsch sommarsallad.
Kyckling salmoriglio med vattenmelon- och fetaostsallad

Vintips till receptet

  • Saint Clair  Vicar's Choice Barrel

    Saint Clair Vicar's Choice Barrel

    2022
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    12.5%

    Till kyckling brukar vi för det mesta välja ett lättare rött vin med lugna tanniner och låg fyllighet, men vi är inte alls främmande för ett tyngre vitt vin eller varför inte en kryddig gruner veltliner. I det här fallet väljer vi en fyllig chardonnay från Nya Zeeland som bjuder på massvis av gul frukt, tydliga rostade fattoner, vanilj, lätta kryddor och citrusavslut. Ett bra val ihop med den kryddiga kycklingen, citronen och saltet. 

    109 kr
Ingredienser för 4 personer

Salmoriglio

2 st
Citroner
Juicen från citronerna
2 st
Vitlöksklyftor
Rivna
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad chili
1.5 tsk
Salt
1 msk
Vatten
60 ml
Matolja
180 ml
Olivolja
Färsk bladpersilja
Hackad
4 st
Kyckling
benfritt lår och trumma

Sallad

0.5 st
Vattenmelon
Stora bitar
0.5
Rödlök
tunnt skivad
100 g
Kärnfria svarta oliver
100 g
Fetaost
Handfull myntablad
2.5 msk
Salmoriglio

Servering

Grillade citronhalvor
Flinghavssalt

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Saint Clair  Vicar's Choice Barrel

    Saint Clair Vicar's Choice Barrel

    2022
    nya-zeelandNya Zeeland
    750 ml
    12.5%

    Till kyckling brukar vi för det mesta välja ett lättare rött vin med lugna tanniner och låg fyllighet, men vi är inte alls främmande för ett tyngre vitt vin eller varför inte en kryddig gruner veltliner. I det här fallet väljer vi en fyllig chardonnay från Nya Zeeland som bjuder på massvis av gul frukt, tydliga rostade fattoner, vanilj, lätta kryddor och citrusavslut. Ett bra val ihop med den kryddiga kycklingen, citronen och saltet. 

    109 kr