Kycklingbröst med grön currysås och ris
40 minuter
Enkel
14 ingredienser
Recept på kycklingbröst med grön currysås och ris. Här kan du se video på hur du lagar rätten. Du får dessutom ett vintips till maten.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Gryta
2 st
Kycklingbröst
1 st
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Äpple
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Grön currypasta
1 st
Kokosmjölk
(burk)
3 dl
Vatten
1 msk
Kycklingfond
Smör
(till stekning)
Salt & svartpeppar
Servering
1 st
Broccoli
(råstekt)
1 st
Morot
(råstekt)
Ris
(basmatiris)
Ingredienser för 2 personer
Gryta
2 st
Kycklingbröst
1 st
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Äpple
2 st
Vitlöksklyftor
1 tsk
Grön currypasta
1 st
Kokosmjölk
(burk)
3 dl
Vatten
1 msk
Kycklingfond
Smör
(till stekning)
Salt & svartpeppar
Servering
1 st
Broccoli
(råstekt)
1 st
Morot
(råstekt)
Ris
(basmatiris)
Gör så här
1
Tvätta och koka riset enligt förpackning.
2
Krydda kycklingen med salt och svartpeppar och stek hårt i en kastrull med smör och olja tills den fått fin färg. Tillsätt grön currypasta och ös köttet så curry smaken sätter sig i kycklingen. Lägg kycklingen åt sidan på ett fat.
3
Hacka lök, vitlök, morot och äpple grovt. Låt svettas i samma kastrull som kycklingen varit i. När grönsakerna mjuknat tillsätt vatten, fond, kokosmjölk och till sist kycklingen. Låt koka under lock i ca 15–20 minuter.
4
Ta upp kycklingen och sila av såsen. Låt koka ihop medan du råsteker broccoli och morot i en stekpanna.
5
Servera ris, kyckling med grönsakerna ovanpå. Slå över rikligt med sås och toppa med strimlor av ett äpple, smaklig måltid!