Kycklingbröst med kapris och citronsås

35 minuter
Medel
20 ingredienser
En variant på en piccata på kyckling tillsammans med en len kapris och citronsås. Perfekt om du vill laga lite lyxigare mat men hålla nere konstaderna.
Kycklingbröst med kapris och citronsås
Ingredienser för 2 personer

Kyckling

2 st
Kycklingbröstfiléer
2 dl
Vetemjöl
1 dl
Parmesan – finriven
Salt & svartpeppar

Sås

1 dl
Vitt vin
2 dl
Kycklingfond
1 dl
Vatten
1 msk
Vetemjöl
1 st
Citron
Handfull kapris
Persilja
Salt & svartpeppar

Potatis

500 g
Delikatesspotatis
1 st
Kruka timjan
1 st
Solo vitlök
Olivolja
Salt & svartpeppar

Servering

Klyftor av rödlök
Parmesan
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Laroche  Bourgogne Réserve

    Laroche Bourgogne Réserve

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    12.5%

    Ett vitt vin från Bourgogne som passar utmärkt med kyckling. I det här fallet kommer du märka att vinet gifter sig riktigt bra ihop med både kaprisen och den perfekt syrliga citronsåsen. Vinet kommer med sina tydliga fruktiga inslag, och även toner av fat, komplettera kycklingen och citronsåsen på ett föredömligt sätt. Här får du ett vin som ger dig lagom fruktighet, en härlig fräschör och även kryddiga toner. Ett riktigt bra vin till kyckling med andra ord.

    145 kr