Kycklingcurry med ris, pistagenötter och naanbröd
50 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på kycklingcurry med ris, pistagenötter och naanbröd. Ihop med receptet får du tips på ett vin som passar till rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kycklingcurry
500 g
Kycklinglårfilé
2 st
Paprika
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Olivolja
2 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
1 tsk
Chiliflakes
1 msk
Tomatpuré
1 dl
Vitt vin
1 st
Kokosgrädde
(burk)
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Servering
3 dl
Basmatiris
4 st
Naanbröd
1 st
Pistagenötter
(påse)
1 kruka
Koriander
Ingredienser för 4 personer
Kycklingcurry
500 g
Kycklinglårfilé
2 st
Paprika
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Olivolja
2 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
1 tsk
Chiliflakes
1 msk
Tomatpuré
1 dl
Vitt vin
1 st
Kokosgrädde
(burk)
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Servering
3 dl
Basmatiris
4 st
Naanbröd
1 st
Pistagenötter
(påse)
1 kruka
Koriander
Gör så här
1
Börja med att skölja riset och koka det enligt förpackningen.
2
Skär bort överblivet fett från kycklingen och dela sedan ner den i mindre bitar. Stek i en stekpanna/gryta tillsammans med lite olivolja.
3
Kärna ur paprikan och strimla ner den samt vitlöken. När kycklingen fått lite färg tillsätter du grönsakerna. Krydda upp med currypulver, garam masala, chiliflakes, salt och svartpeppar. Gör ett litet hål i mitten av stekpannan och rosta tomatpurén.
4
När tomatpurén rostats deglacerar du stekpannan med det vita vinet. Tillsätt kokosgrädde samt honung, låt grytan sjuda i 10–15 minuter.
5
Skala och rosta pistagenötterna. Servera ris i botten med grytan ovanpå, toppa med pistagenötter och koriander. Smaklig måltid!