Kycklingcurry med ris, pistagenötter och naanbröd

50 minuter
Medel
16 ingredienser
Recept på kycklingcurry med ris, pistagenötter och naanbröd. Ihop med receptet får du tips på ett vin som passar till rätten.
Kycklingcurry med ris, pistagenötter och naanbröd
Ingredienser för 4 personer

Kycklingcurry

500 g
Kycklinglårfilé
2 st
Paprika
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Olivolja
2 msk
Currypulver
1 msk
Garam masala
1 tsk
Chiliflakes
1 msk
Tomatpuré
1 dl
Vitt vin
1 st
Kokosgrädde
(burk)
1 msk
Honung
Salt & svartpeppar

Servering

3 dl
Basmatiris
4 st
Naanbröd
1 st
Pistagenötter
(påse)
1 kruka
Koriander

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Gustave Lorentz Réserve

    Gustave Lorentz Réserve

    Gewurztraminer, 2023
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14.5%

    Vin till kycklingcurry med ris


    Att välja rätt vin till indisk mat är långt ifrån det enklaste, då främst för de många kryddorna och hettan som ofta finns i maten. I det här specifika fallet ger vi oss dock ändå på uppdraget och väljer en prisvärd gewurztraminer från välkända producenten Gustave Lorentz. Du kommer få ett halvtorrt vin med liten sötma i sig som kommer passa förträffligt med de heta inslagen i rätten. Samtidigt kommer du även få tydliga dofttoner av päron och fläder. I smaken är det päron, fläder, en gnutta honung, lite kryddor och en fin längd. Ett riktigt bra vin som funkar bra ned rätter där du har lite chili och hetta.

    123 kr