Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål

45 minuter
Enkel
19 ingredienser
Recept på kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål. Ett enkelt och uppskattat recept av alla runt bordet.
Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

4 st
Kycklingfiléer
3 st
Vitlöksklyftor
4 st
Timjan
Kvistar
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Kantarellsås

250 g
Trattkantareller
(alt. gula kantareller)
1 st
Schalottenlök
1 kruka
Timjan
Finhackad
3 msk
Kantarellfond
Koncentrerad
4 dl
Grädde
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar

Potatispuré

800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Brysselkål
100 g
Syltlök

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Zenato  Valpolicella Classico Superiore

    Zenato Valpolicella Classico Superiore

    2020
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Nu har vi en rätt med ett ganska magert kött i form av kyckling, men samtidigt får vi rejäla svamptoner i såsen och feta inslag från potatispurén. Tänk även på att syltlöken och brysselkålen ger massvis av smak. Därför väljer vi ett lite "tyngre" vin än vad många väljer i vanliga fall till kyckling. I vinet kommer du få väldgt mycket bäriga toner i doften med en hel del mörka, syrliga körsbär och skogshallon. Men här finns även en viss tyngd från den uppenbara fatkaraktären, chokladtonerna, vaniljtonerna, svartpepparn och örterna. Det är ett kryddigt och örtigt vin som kommer passa finfint till den lite feta kycklingrätten.

    149 kr