Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål
45 minuter
Enkel
19 ingredienser
Recept på kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål. Ett enkelt och uppskattat recept av alla runt bordet.
![Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål](https://img.32b23e.net/vinbanken/49_kycklingfile_a9ffd768a1.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingfiléer
3 st
Vitlöksklyftor
4 st
Timjan
Kvistar
25 g
Smör
Salt och svartpeppar
Kantarellsås
250 g
Trattkantareller
(alt. gula kantareller)
1 st
Schalottenlök
1 kruka
Timjan
Finhackad
3 msk
Kantarellfond
Koncentrerad
4 dl
Grädde
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar
Potatispuré
800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt och svartpeppar
Servering
500 g
Brysselkål
100 g
Syltlök
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingfiléer
3 st
Vitlöksklyftor
4 st
Timjan
Kvistar
25 g
Smör
Salt och svartpeppar
Kantarellsås
250 g
Trattkantareller
(alt. gula kantareller)
1 st
Schalottenlök
1 kruka
Timjan
Finhackad
3 msk
Kantarellfond
Koncentrerad
4 dl
Grädde
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar
Potatispuré
800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt och svartpeppar
Servering
500 g
Brysselkål
100 g
Syltlök
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att skala potatisen och koka den tills den är helt mjuk.
2
2. Salta och peppra kycklingen på alla sidor. Stek sedan i rapsolja och lite smör tills den fått fin färg. Tillsätt sedan vitlök och timjan och ös kycklingen. Lägg åt sidan på en plåt och låt gå klart i ugnen.
3
3. Finhacka schalottenlök, timjan och rengör svampen. Gå ner med löken och svampen i samma stekpanna som kycklingen stekts i, låt vitlöken vara kvar. Smaksätt med timjan, salt och svartpeppar. Gå ner med grädde och fond, låt reducera.
4
4. Dela brysselkålen i mindre båtar, stek i lite rapsolja och smör tills dem mjuknat.
5
5. Krossa potatisen och vispa ner mjölk och smör. Smaka av purén med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
6
6. Ta ur vitlöken ur kantarellsåsen och smaksätt med grov skånsk senap. Servera pure i botten med kycklingen, rejält med sås och toppa med brysselkål och syltlök. Smaklig måltid!