Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål

45 minuter
Enkel
19 ingredienser
Recept på kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål. Ett enkelt och uppskattat recept av alla runt bordet.
Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

4 st
Kycklingfiléer
3 st
Vitlöksklyftor
4 st
Timjan
Kvistar
25 g
Smör
Salt och svartpeppar

Kantarellsås

250 g
Trattkantareller
(alt. gula kantareller)
1 st
Schalottenlök
1 kruka
Timjan
Finhackad
3 msk
Kantarellfond
Koncentrerad
4 dl
Grädde
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar

Potatispuré

800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt och svartpeppar

Servering

500 g
Brysselkål
100 g
Syltlök

Se hur man lagar receptet