Kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål
45 minuter
Enkel
19 ingredienser
Recept på kycklingfilé med kantarellsås, potatispuré och brysselkål. Ett enkelt och uppskattat recept av alla runt bordet.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingfiléer
3 st
Vitlöksklyftor
4 st
Timjan
Kvistar
25 g
Smör
Salt och svartpeppar
Kantarellsås
250 g
Trattkantareller
(alt. gula kantareller)
1 st
Schalottenlök
1 kruka
Timjan
Finhackad
3 msk
Kantarellfond
Koncentrerad
4 dl
Grädde
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar
Potatispuré
800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt och svartpeppar
Servering
500 g
Brysselkål
100 g
Syltlök
Ingredienser för 4 personer
Kyckling
4 st
Kycklingfiléer
3 st
Vitlöksklyftor
4 st
Timjan
Kvistar
25 g
Smör
Salt och svartpeppar
Kantarellsås
250 g
Trattkantareller
(alt. gula kantareller)
1 st
Schalottenlök
1 kruka
Timjan
Finhackad
3 msk
Kantarellfond
Koncentrerad
4 dl
Grädde
1 msk
Grov skånsk senap
Salt och svartpeppar
Potatispuré
800 g
Potatis
Mjölig
40 g
Smör
2 dl
Mjölk
Muskotnöt
Salt och svartpeppar
Servering
500 g
Brysselkål
100 g
Syltlök
Gör så här
Så gör du
1
1. Börja med att skala potatisen och koka den tills den är helt mjuk.
2
2. Salta och peppra kycklingen på alla sidor. Stek sedan i rapsolja och lite smör tills den fått fin färg. Tillsätt sedan vitlök och timjan och ös kycklingen. Lägg åt sidan på en plåt och låt gå klart i ugnen.
3
3. Finhacka schalottenlök, timjan och rengör svampen. Gå ner med löken och svampen i samma stekpanna som kycklingen stekts i, låt vitlöken vara kvar. Smaksätt med timjan, salt och svartpeppar. Gå ner med grädde och fond, låt reducera.
4
4. Dela brysselkålen i mindre båtar, stek i lite rapsolja och smör tills dem mjuknat.
5
5. Krossa potatisen och vispa ner mjölk och smör. Smaka av purén med salt, vitpeppar och riven muskotnöt.
6
6. Ta ur vitlöken ur kantarellsåsen och smaksätt med grov skånsk senap. Servera pure i botten med kycklingen, rejält med sås och toppa med brysselkål och syltlök. Smaklig måltid!