Kycklinggryta med kapris och steklök
75 minuter
Enkel
14 ingredienser
Recept på en enkel kycklinggryta med kapris, dragon och sardeller, och där vi använder oss av kycklingklubbor som bas i rätten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kycklinggryta
800 g
Kycklingklubba
250 g
Steklök
4 st
Vitlöksklyftor
25 g
Smör
2 st
Sardellfiléer
1 msk
Kapris
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
2 dl
Vitt vin
1 dl
Kycklingfond
Utspädd
3 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar
Servering
Basmatiris
Persilja
Ingredienser för 4 personer
Kycklinggryta
800 g
Kycklingklubba
250 g
Steklök
4 st
Vitlöksklyftor
25 g
Smör
2 st
Sardellfiléer
1 msk
Kapris
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
2 dl
Vitt vin
1 dl
Kycklingfond
Utspädd
3 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar
Servering
Basmatiris
Persilja
Gör så här
1
Börja med att koka riset enligt förpackningen.
2
Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Stek i lite smör och rapsolja tills skinnet fått en fin färg. Lägg sedan åt sidan.
3
Skala steklöken, finhacka vitlök. Stek i samma gryta som kycklingen stekts i. Gå ner med sardeller, kapris, torkad dragon, chiliflakes och låt svettas lite.
4
Gå i med vitt vin, kycklingfond och grädde i grytan. Lägg tillbaka kycklingen och låt koka på medelvärme tills köttet släpper från benet.
5
Servera med ris i botten, toppa med persilja. Smaklig måltid!