Kycklinggryta med kapris och steklök

75 minuter
Enkel
14 ingredienser
Recept på en enkel kycklinggryta med kapris, dragon och sardeller, och där vi använder oss av kycklingklubbor som bas i rätten.
Kycklinggryta med kapris och steklök

Vintips till receptet

  • Beaujolais Villages  Marc Dudet

    Beaujolais Villages Marc Dudet

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    En klycklinggryta med örter, vispgrädde, sardeller och kapris bjuder på massvis av smak och även lite småfeta inslag, utan att det blir för tung.t Därför väljer vi att tipsa om ett rött vin med mycket bäriga inslag, en fin och härlig syra och som kommer passa alldeles perfekt med den här rätten. För i rätten får du som vi nämner ovan en del småfeta inslag men även syrliga inslag. Det matchar vi med de lugna och mjuka tanninerna i vinet och den höga syran. En strålande kombination. 

    129 kr
Ingredienser för 4 personer

Kycklinggryta

800 g
Kycklingklubba
250 g
Steklök
4 st
Vitlöksklyftor
25 g
Smör
2 st
Sardellfiléer
1 msk
Kapris
1 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
2 dl
Vitt vin
1 dl
Kycklingfond
Utspädd
3 dl
Vispgrädde
Salt och svartpeppar

Servering

Basmatiris
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Beaujolais Villages  Marc Dudet

    Beaujolais Villages Marc Dudet

    2022
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    13%

    En klycklinggryta med örter, vispgrädde, sardeller och kapris bjuder på massvis av smak och även lite småfeta inslag, utan att det blir för tung.t Därför väljer vi att tipsa om ett rött vin med mycket bäriga inslag, en fin och härlig syra och som kommer passa alldeles perfekt med den här rätten. För i rätten får du som vi nämner ovan en del småfeta inslag men även syrliga inslag. Det matchar vi med de lugna och mjuka tanninerna i vinet och den höga syran. En strålande kombination. 

    129 kr