Kycklingköttbullar med dragonsås och potatis
45 minuter
Enkel
17 ingredienser
Ett enkelt och roligt recept om man kanske tröttnat på klassiska köttbullar. Här är det kycklingköttbullar med dragonsås och potatis.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kycklingköttbullar
500 g
Kycklingfärs
1 st
Gul lök
4 msk
Ströbröd
1.5 dl
Mjölk
1 kruka
Persilja
2 dl
Riven parmesan
1 msk
Koncentrerad kycklingfond
Salt och svartpeppar
Dragonsås
4 dl
Creme fraiche
4 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
3 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
Servering
900 g
Delikatesspotatis
Riven parmesan
Finhackad persilja
Ingredienser för 4 personer
Kycklingköttbullar
500 g
Kycklingfärs
1 st
Gul lök
4 msk
Ströbröd
1.5 dl
Mjölk
1 kruka
Persilja
2 dl
Riven parmesan
1 msk
Koncentrerad kycklingfond
Salt och svartpeppar
Dragonsås
4 dl
Creme fraiche
4 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
3 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
Servering
900 g
Delikatesspotatis
Riven parmesan
Finhackad persilja
Gör så här
1
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Behåll skalet på, det tillför en god smak.
2
2. Finhacka gul lök, persilja. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla någon minut. Gå sedan ner med kycklingfärs, lök, persilja, parmesan, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.
3
3. Rulla köttbullarna till mindre bollar. Stek sedan på medelhög värme i olivolja. Vänd så att alla sidor får fin färg.
4
4. Lägg köttbullarna på en plåt och låt gå klart i ugnen på 150 grader i några minuter.
5
5. Riv vitlök i samma stekpanna. Addera torkad dragon, chiliflakes och crème fraiche. Smaka av med citronzest.
6
6. Servera med nykokta potatisen och mycket sås, smaklig måltid!