Kycklingköttbullar med dragonsås och potatis
45 minuter
Enkel
17 ingredienser
Ett enkelt och roligt recept om man kanske tröttnat på klassiska köttbullar. Här är det kycklingköttbullar med dragonsås och potatis.
![Kycklingköttbullar med dragonsås och potatis](https://img.32b23e.net/vinbanken/08_2024_kycklingkottbullar_d21ba6c944.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kycklingköttbullar
500 g
Kycklingfärs
1 st
Gul lök
4 msk
Ströbröd
1.5 dl
Mjölk
1 kruka
Persilja
2 dl
Riven parmesan
1 msk
Koncentrerad kycklingfond
Salt och svartpeppar
Dragonsås
4 dl
Creme fraiche
4 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
3 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
Servering
900 g
Delikatesspotatis
Riven parmesan
Finhackad persilja
Ingredienser för 4 personer
Kycklingköttbullar
500 g
Kycklingfärs
1 st
Gul lök
4 msk
Ströbröd
1.5 dl
Mjölk
1 kruka
Persilja
2 dl
Riven parmesan
1 msk
Koncentrerad kycklingfond
Salt och svartpeppar
Dragonsås
4 dl
Creme fraiche
4 st
Vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja
3 msk
Torkad dragon
1 tsk
Chiliflakes
Salt och svartpeppar
Servering
900 g
Delikatesspotatis
Riven parmesan
Finhackad persilja
Gör så här
1
1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Behåll skalet på, det tillför en god smak.
2
2. Finhacka gul lök, persilja. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt svälla någon minut. Gå sedan ner med kycklingfärs, lök, persilja, parmesan, salt och svartpeppar. Blanda ordentligt.
3
3. Rulla köttbullarna till mindre bollar. Stek sedan på medelhög värme i olivolja. Vänd så att alla sidor får fin färg.
4
4. Lägg köttbullarna på en plåt och låt gå klart i ugnen på 150 grader i några minuter.
5
5. Riv vitlök i samma stekpanna. Addera torkad dragon, chiliflakes och crème fraiche. Smaka av med citronzest.
6
6. Servera med nykokta potatisen och mycket sås, smaklig måltid!