Kycklingtacos med majs, svarta bönor & avokado

30 minuter
Enkel
23 ingredienser
Så här efter högtiderna så gillar jag att äta mat som dels är lite enklare att tillaga, dels som är nyttigare. Fräscha, enkla smaker men samtidigt väldigt goda. I detta recept gör jag en kycklinglårfilé i ugnen med en salsa på majs, svarta bönor, rödlök, vitlök och lime.
Kycklingtacos med majs, svarta bönor & avokado
Ingredienser för 4 personer

Kyckling

700 g
Kycklinglårfilé
1 msk
Paprikapulver
1 msk
Torkad koriander
1 msk
Spiskummin
1 tsk
Chilipulver
1 msk
Lökpulver
2 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Salsa

350 g
Majs
300 g
Svarta bönor
1 st
Rödlök
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Lime
1 msk
Olivolja
Salt och svartpeppar

Avokador

3 st
Mogen avokado
1.5 dl
Grekisk yoghurt
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lime
Juice från limen
Salt och svartpeppar

Servering

Små tortillabröd
Koriander
Fetaost

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Stellenrust, Secrets & Lies

    Stellenrust, Secrets & Lies

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    En gruner veltliner av det lite kryddigare slaget hade också funkat till den här rätten, men vi väljer en välgjord chenin blanc istället. I vinet kommer vi få en hel drös med gul frukt, liten rökighet, smörighet och grillad citron. Det är inte ett jättetungt vin utan bjuder på en fin balans mellan fyllighet och syrlighet. Då vi har en rätt med ganska mycket syra i sig så är det här ett vin som kommer matcha syran på ett bra sätt. Men vi har även lite tunga inslag i form av kryddad kyckling, fetaost och salsa, och där kommer fylligheten från vinet passa riktigt bra. 

    149 kr