Kycklingtacos med majssalsa och chipotle
45 minuter
Medel
23 ingredienser
Kycklingtacos med majssalsa och chipotle är rätten som alltid funkar när det vankas taco-kväll på fredagar.

Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Kött
400 g
Kycklinglårfilé
1 st
Kruka timjan
1 st
Kruka koriander
2 msk
Rapsolja
1 msk
Go-chu-jang
1 st
Chili
2 msk
Rapsolja
2 st
Paprikor
1 st
Rödlök
1 st
Lime – juice
Salt & svartpeppar
Majssalsa
2 st
Majskolvar – kokta
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Chili
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar
Sås
4 msk
Majonnäs
1 tsk
Chipotle paste
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Tomat
Lime
Ingredienser för 2 personer
Kött
400 g
Kycklinglårfilé
1 st
Kruka timjan
1 st
Kruka koriander
2 msk
Rapsolja
1 msk
Go-chu-jang
1 st
Chili
2 msk
Rapsolja
2 st
Paprikor
1 st
Rödlök
1 st
Lime – juice
Salt & svartpeppar
Majssalsa
2 st
Majskolvar – kokta
2 st
Vitlöksklyftor
1 st
Chili
2 dl
Grädde
Salt & svartpeppar
Sås
4 msk
Majonnäs
1 tsk
Chipotle paste
1 tsk
Honung
Salt & svartpeppar
Servering
Tortillabröd
Tomat
Lime
Gör så här
1
Finhacka timjan, koriander, chili och lägg i en bunke. Strimla kycklingen fint tillsammans med paprika och rödlök. Lägg i övriga ingredienser och blanda om. Låt stå svalt i kylen i 20 minuter och marinera.
2
Skala majsen och lägg i en kastrull. Riv ner vitlök och chili. Tillsätt grädde, salt och svartpeppar och låt sjuda på medelhög värme.
3
När majsen blivit mjuk är det dags att mixa den med en stavmixer tills det blir en slät och fin salsa.
4
Blanda ihop majonnäs, chipotle, honung, salt och svartpeppar i en skål.
5
Ta fram kycklingen från kylen och stek på hög värme tills köttet fått fin yta och grönsakerna är mjuka.
6
Servera kycklingen i ljumna tortillabröd toppade med salsa, sås, tomat och färsk limejuice. Smaklig måltid