Lammfärsbiffar med fetaostkräm och rostade rotfrukter
45 minuter
Enkel
19 ingredienser
Lammfärsbiffar kan man göra mycket gott med, detta är ett av de enklare recepten men som fortfarande är väldigt smakrikt. Passar perfekt som vardagsmat eller till om med i matlådan till lunchen på jobbet.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Lammfärsbiffar
800 g
Lammfärs
1 kruka
Rosmarin
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Mjölk
0.5 dl
Ströbröd
Salt och svartpeppar
Fetaostkräm
2 st
Fetaost
Block
2 dl
Creme Fraiche
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Smörgåskrasse
Rostade rotfrukter
300 g
Potatis
300 g
Morot
4 st
Rödbetor
2 msk
Olivolja
1 msk
Kummin
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Lammfärsbiffar
800 g
Lammfärs
1 kruka
Rosmarin
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Mjölk
0.5 dl
Ströbröd
Salt och svartpeppar
Fetaostkräm
2 st
Fetaost
Block
2 dl
Creme Fraiche
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Smörgåskrasse
Rostade rotfrukter
300 g
Potatis
300 g
Morot
4 st
Rödbetor
2 msk
Olivolja
1 msk
Kummin
Salt och svartpeppar
Gör så här
Så gör du
1
1. Dela ner potatis och morötter i mindre bitar och lägg på en plåt. Skala rödbetan och dela ner i liknande storlek. Ringla över lite olivolja, kummin, salt och svartpeppar. Rosta i ugnen på 200 grader i ca 25 – 30 minuter.
2
2. Finhacka bladen från rosmarinen, riv vitlöksklyftorna och blanda ihop med olivolja, dijon, salt och svartpeppar. I en separat bunke blandar du ströbröd och mjölk och låter de svälla i någon minut. Blanda sedan ihop allt tillsammans med lammfärsen och ett ägg. Forma biffar som är ca 200 g vars.
3
3. Stek biffarna i lite rapsolja och smör. Låt dem få en fin färg på båda sidorna, lägg sedan i en ugnsform och skjut in i ugnen tillsammans med rotfrukterna.
4
4. Smula ner fetaosten i en skål tillsammans med crème fraiche. Smaka av med honung, salt och svartpeppar.
5
5. Servera krämen i botten med rotfrukter och lammfärsbiff ovanpå. Avsluta med lite smörgåskrasse och ringla en god olivolja över, smaklig måltid!