Lammfärsbiffar med fetaostkräm och rostade rotfrukter

45 minuter
Enkel
19 ingredienser
Lammfärsbiffar kan man göra mycket gott med, detta är ett av de enklare recepten men som fortfarande är väldigt smakrikt. Passar perfekt som vardagsmat eller till om med i matlådan till lunchen på jobbet.
Lammfärsbiffar med fetaostkräm och rostade rotfrukter
Ingredienser för 4 personer

Lammfärsbiffar

800 g
Lammfärs
1 kruka
Rosmarin
1 st
Ägg
1 msk
Dijonsenap
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Mjölk
0.5 dl
Ströbröd
Salt och svartpeppar

Fetaostkräm

2 st
Fetaost
Block
2 dl
Creme Fraiche
1 msk
Honung
Salt och svartpeppar
Smörgåskrasse

Rostade rotfrukter

300 g
Potatis
300 g
Morot
4 st
Rödbetor
2 msk
Olivolja
1 msk
Kummin
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Shannon Ridge High Elevation Collection Cabernet Sauvignon

    Shannon Ridge High Elevation Collection Cabernet Sauvignon

    2021
    usaUSA
    750 ml
    13.5%

    Lammfärsbiffar är en sådan rätt som är alldeles perfekt att matcha med vin, och då ska man välja ett vin som är åt det lite kraftigare hållet med tydliga inslag av såväl örter som kryddor. Här får vi just det, där vi får mörk, tät och koncentrerad frukt, tydliga toner av färska örter och även en viss kryddighet. Det är ett väldigt stiltypiskt och snyggt gjort vin som kommer passa utmärkt med de örtiga och kryddade biffarna, samt med fetaostkrämen och även med den lilla sötman som man får från rotfrukterna. 

    169 kr