Lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis
50 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på en välsmakande lammkorv med en krämig fetaostkräm och örtig rostad potatis. Supergott på hösten.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Lammkorv
500 g
Lammkorv
Rostad potatis
700 g
Fast potatis
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Torkad rosmarin
3 st
Morötter
50 g
Ruccola
Salt och svartpeppar
Fetaostkräm
300 g
Fetaost
2 dl
Creme fraiche
2 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Servering
50 g
Honungsrostade hasselnötter
Ingredienser för 4 personer
Lammkorv
500 g
Lammkorv
Rostad potatis
700 g
Fast potatis
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Torkad rosmarin
3 st
Morötter
50 g
Ruccola
Salt och svartpeppar
Fetaostkräm
300 g
Fetaost
2 dl
Creme fraiche
2 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Servering
50 g
Honungsrostade hasselnötter
Gör så här
1
Börja med att dela ner potatisen. Lägg i en ugnsform med vitlök, rosmarin, olivolja, salt och svartpeppar. Rosta på 200 grader tills gyllenbruna.
2
Dela korven. Stek eller grilla på medelvärme tills dem fått en fin färg.
3
Mixa fetaost tillsammans med crème fraiche. Smaksätt med honung, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.
4
Rosta hasselnötter i en stekpanna med honung och salt.
5
Blanda den rostade potatisen med hyvlad morot och rucola.
6
Servera fetaostkräm i botten med potatissallad, lammkorv och toppa med hasselnötter. Smaklig måltid!