Lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis

50 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på en välsmakande lammkorv med en krämig fetaostkräm och örtig rostad potatis. Supergott på våren. Vintips till denna rätt rekommenderar vi ett passande rött från Bordeaux.
Lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis

Vintips till receptet

  • Philippe Benoit  Bordeaux

    Philippe Benoit Bordeaux

    2011
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Med sin kombination av mogna frukttoner, torkade örter och ekfatskaraktär är denna Bordeaux ett självklart val till en rätt som lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis. Vinets djupa, kryddiga karaktär går hand i hand med rosmarinen och vitlöken i potatisen, medan dess lena vanilj- och kaffetoner kompletterar de rostade hasselnötterna. Bordeauxens balans mellan frukt, friskhet och kryddighet gör den till en matchning som känns både självklar och lyxig.

    119 kr
Ingredienser för 4 personer

Lammkorv

500 g
Lammkorv

Rostad potatis

700 g
Fast potatis
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Torkad rosmarin
3 st
Morötter
50 g
Ruccola
Salt och svartpeppar

Fetaostkräm

300 g
Fetaost
2 dl
Creme fraiche
2 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Servering

50 g
Honungsrostade hasselnötter

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Philippe Benoit  Bordeaux

    Philippe Benoit Bordeaux

    2011
    frankrikeFrankrike
    750 ml
    14%

    Med sin kombination av mogna frukttoner, torkade örter och ekfatskaraktär är denna Bordeaux ett självklart val till en rätt som lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis. Vinets djupa, kryddiga karaktär går hand i hand med rosmarinen och vitlöken i potatisen, medan dess lena vanilj- och kaffetoner kompletterar de rostade hasselnötterna. Bordeauxens balans mellan frukt, friskhet och kryddighet gör den till en matchning som känns både självklar och lyxig.

    119 kr