Lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis

50 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på en välsmakande lammkorv med en krämig fetaostkräm och örtig rostad potatis. Supergott på hösten.
Lammkorv med fetaostkräm och rostad potatis

Vintips till receptet

  • Glenelly Estate  Glass Collection Syrah

    Glenelly Estate Glass Collection Syrah

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Till en lammkorv med rejält örtiga tillbehör väljer vi en syrah från Sydafrika. Vi får ett vin med tydlig fatkaraktär, mörk, lätt solkysst frukt, röda vinbär, mörka körsbär, nymalda kryddpr, lite eukalyptus och färska örter. Med de krämiga, feta och kryddiga inslagen i rätten så kommer du se hur de mjuka tanninerna matchar riktigt bra med de feta tonerna. Hur frukten och kryddorna från vinet samspelar med den kryddiga korven. En dunderkombination. 

    149 kr
Ingredienser för 4 personer

Lammkorv

500 g
Lammkorv

Rostad potatis

700 g
Fast potatis
4 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Torkad rosmarin
3 st
Morötter
50 g
Ruccola
Salt och svartpeppar

Fetaostkräm

300 g
Fetaost
2 dl
Creme fraiche
2 msk
Flytande honung
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar

Servering

50 g
Honungsrostade hasselnötter

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Glenelly Estate  Glass Collection Syrah

    Glenelly Estate Glass Collection Syrah

    2022
    sydafrikaSydafrika
    750 ml
    14%

    Till en lammkorv med rejält örtiga tillbehör väljer vi en syrah från Sydafrika. Vi får ett vin med tydlig fatkaraktär, mörk, lätt solkysst frukt, röda vinbär, mörka körsbär, nymalda kryddpr, lite eukalyptus och färska örter. Med de krämiga, feta och kryddiga inslagen i rätten så kommer du se hur de mjuka tanninerna matchar riktigt bra med de feta tonerna. Hur frukten och kryddorna från vinet samspelar med den kryddiga korven. En dunderkombination. 

    149 kr