Lammstek med smak av brynt smör och rosmarin
45 minuter
Medel
15 ingredienser
Recept på lammstek med smak av brynt smör och rosmarin. En rätt som med rätt vin når helt nya höjder. Perfekt rätt till våren.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Kött
700 g
Lammstek
40 g
Smör
(brynt)
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Hackad rosmarin
3 st
Sardellfiléer
1 kruka
Bladpersilja
Salt & svartpeppar
Potatissallad
700 g
Delikatesspotatis
0.5 msk
Dijonsenap
1 msk
Rödvinsvinäger
0.5 dl
Olivolja
1 msk
Kapris
1 st
Citron
(zest)
Schalottenlök
(finhackad)
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Kött
700 g
Lammstek
40 g
Smör
(brynt)
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Hackad rosmarin
3 st
Sardellfiléer
1 kruka
Bladpersilja
Salt & svartpeppar
Potatissallad
700 g
Delikatesspotatis
0.5 msk
Dijonsenap
1 msk
Rödvinsvinäger
0.5 dl
Olivolja
1 msk
Kapris
1 st
Citron
(zest)
Schalottenlök
(finhackad)
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att krydda lammet ordentligt på alla sidor. Brynt i en stekpanna med lite rapsolja, se till att få fin färg på alla sidor. Under tiden kan du mixa rosmarin, bladpersilja, vitlök, sardeller samt brynt smör. Lägg lammet på ett galler och pensla med örtsmöret. Låt gå i ugnen på 150 grader i ca 1 1/2h tills den når en innertemperatur på 62 grader. Pensla varje halvtimme.
2
Koka potatisen i lättsaltat vatten, och ställ sedan åt sidan och låt svalna en stund. Undertiden kan du vispa ihop dijon, rödvinsvinäger och olivolja. Gå ner med potatis, kapris och finhackad schalottenlök. Smaka av med citronzest, salt och svartpeppar.
3
Skär upp köttet och servera med finhackad persilja, smaklig måltid!