Lammytterfilé med chèvregratäng och rostade rotfrukter
50 minuter
Medel
17 ingredienser
Klassiska smaker med en liten twist som lyfter intresset för rätten. Perfekt rätt att bjuda på när man har ett större sällskap hos sig.
Ingredienser
Ingredienser för 2 personer
Lamm
400 g
Lammytterfilé
1 st
Kruka timjan
Smör
Salt & Svartpeppar
Gratäng
500 g
Potatis
1 st
Solo vitlök
40 g
Smör
3 msk
Vetemjöl
4 dl
Matlagningsgrädde
170 g
Chèvre
50 g
Västerbottenost - riven
Timjan - finhackad
Salt & Vitpeppar
Rotfrukter
2 st
Morötter
3 st
Rödbetor
Smör
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 2 personer
Lamm
400 g
Lammytterfilé
1 st
Kruka timjan
Smör
Salt & Svartpeppar
Gratäng
500 g
Potatis
1 st
Solo vitlök
40 g
Smör
3 msk
Vetemjöl
4 dl
Matlagningsgrädde
170 g
Chèvre
50 g
Västerbottenost - riven
Timjan - finhackad
Salt & Vitpeppar
Rotfrukter
2 st
Morötter
3 st
Rödbetor
Smör
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Finhacka vitlöken och fräs mjuk i smöret. Strö i mjölet och vispa tills en redning skapats, gå då i med grädden i omgångar. Smula ner chèvre osten i såsen. Hyvla potatisen i tunna skivor och tillsätt i såsen, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg i en form och toppa med västerbottenost och timjan. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 - 40 minuter.
2
Skala moroten och rödbetorna. Skär ner i klyfter och lägg i en ugnsform. Krydda med salt och svartpeppar, ringla över lite olja och lägg i en klick smör. Rosta i ugnen på tillsammans med gratängen i 20 - 25 minuter.
3
Salta och peppra lammet och stek i en het panna, vänd, tillsätt timjan och smör. Ös köttet och låt vila. Kör klart i ugnen tills innertemperaturen är 58-60 grader.
4
Servera rotfrukterna i botten med köttet finskuret bredvid, tillsammans med en rödvinssky. Smaklig måltid!