Lax med variant på harissa, ris och vårsallad
35 minuter
Medel
19 ingredienser
Matkreatören Adrian Cederlund bjuder på en fräsch rätt i form av lax med harissa, ris och vårsallad.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Lax
800 g
Lax
5 msk
Majonnäs
2 msk
Rökt paprikapulver
2 msk
Lantbuljong
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Pressad citron
1 st
Kruka färsk koriander
2 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Sallad
1 st
Paket romansallad
1 st
Knippe rädisor
1 st
Rödlök
150 g
Små tomater
1 st
Paket feta ost
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar
Servering
Basmatiris
Persilja
Ingredienser för 4 personer
Lax
800 g
Lax
5 msk
Majonnäs
2 msk
Rökt paprikapulver
2 msk
Lantbuljong
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Pressad citron
1 st
Kruka färsk koriander
2 msk
Honung
Salt & svartpeppar
Sallad
1 st
Paket romansallad
1 st
Knippe rädisor
1 st
Rödlök
150 g
Små tomater
1 st
Paket feta ost
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar
Servering
Basmatiris
Persilja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader och börja förbereda såsen. Mixa alla ingredienserna till såsen, pensla sedan in alla laxens sidor och in med den i ugnen. Låt den vara i ugnen tills laxen får en innertemperatur på 60 grader eller i 25 - 30 minuter.
2
Tvätta riset och koka det tills det blir färdigt. Slå i risvinsvingärer och blanda upp det.
3
Plocka och skölj rädisorna, hacka dem i tunna skivor. Dela tomaterna, salladen och strimla löken. Lägg i en skål tillsammans med fetaost. Ringla över en god olivolja och salt & svartpeppar.
4
Servera allt på en tallrik tillsammans med lite extra sås från laxen och persilja.