Lax med variant på harissa, ris och vårsallad

35 minuter
Medel
19 ingredienser
Matkreatören Adrian Cederlund bjuder på en fräsch rätt i form av lax med harissa, ris och vårsallad.
Lax med variant på harissa, ris och vårsallad
Ingredienser för 4 personer

Lax

800 g
Lax
5 msk
Majonnäs
2 msk
Rökt paprikapulver
2 msk
Lantbuljong
3 st
Vitlöksklyftor
1 st
Pressad citron
1 st
Kruka färsk koriander
2 msk
Honung
Salt & svartpeppar

Sallad

1 st
Paket romansallad
1 st
Knippe rädisor
1 st
Rödlök
150 g
Små tomater
1 st
Paket feta ost
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar

Servering

Basmatiris
Persilja

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese

    Deidesheimer Herrgottsacker Riesling Spätlese

    2019
    tysklandTyskland
    750 ml
    10.5%

    Ett vin med en perfekt sötma som ihop med den kryddiga men ändå fräscha laxen skapar en otroligt fin och balanserad matupplevelse. I vinet får vi dessutom en härlig fruktsyra med tydliga toner av päron och honung. Allt detta ihop ger oss ett vin som inte är alls för sött, men där fruktigheten och syran gör att det passar perfekt ihop med kombinationen av lax och harissa. En riktigt bra matchning mellan mat och vin.

    125 kr