Lax Wrap med sparrissallad och avokadosås
50 minuter
Enkel
17 ingredienser
En god wrap som passar till picknick eller kvällsmat. En laxbit bakad på låg värme tills den når perfekt temperatur för en krämig textur. Till detta en syrlig sallad och en sås baserad på avokado och yoghurt.
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Lax
600 g
färsk lax
salt & svartpeppar
Sallad
1 förp
grön sparris
1 st
fänkål
1 förp
sockerärtor
0.5 kruka
dill
1 st
citron
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar
Sås
2 st
avokado
0.5 kruka
dill
1 st
jalapeño
färsk
2 dl
grekisk yoghurt
salt & svartpeppar
Servering
4 st
stora wraps
1 förp
mache sallad
25 g
pumpakärnor
Ingredienser för 4 personer
Lax
600 g
färsk lax
salt & svartpeppar
Sallad
1 förp
grön sparris
1 st
fänkål
1 förp
sockerärtor
0.5 kruka
dill
1 st
citron
2 msk
olivolja
salt & svartpeppar
Sås
2 st
avokado
0.5 kruka
dill
1 st
jalapeño
färsk
2 dl
grekisk yoghurt
salt & svartpeppar
Servering
4 st
stora wraps
1 förp
mache sallad
25 g
pumpakärnor
Gör så här
1
Börja med att krydda laxen med salt och svartpeppar och lägg på en plåt.
Baka i ugnen på 100 grader till du når en innertemp på ca 52-56 grader.
2
Mixa samman avokado, jalapeño, dill, citronjuice, yoghurt och krydda upp med
salt och svartpeppar. Om såsen blir för tjock så tillsätt lite kallt vatten.
3
Strimla ned fänkål, sparris och sockerärtor och lägg i en skål. Finhacka dill och
pressa över citron. Smaka upp med salt och svartpeppar.
4
Rosta pumpakärnorna lätt med lite salt i en stekpanna.
5
Lägg mache sallad i botten på ett bröd, Toppa med den strimlade salladen och
lax. Ringla över sås samt pumpakärnor. Rulla ihop och stek lätt i en torr panna
så brödet får lite crisp. Smaklig måltid!