Linguine med kantareller och salsiccia
30 minuter
Enkel
13 ingredienser
Recept på linguine med kantareller med salsiccia. En smakrik hösträtt som höjs tack vare den härligt kryddiga salsiccian.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
500 g
Linguine
250 g
Kantareller
400 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Vitt vin
3 dl
Vispgrädde
20 g
Smör
1 kruka
Persilja
25 g
Parmesanost
1 st
Citron
(zest)
2 st
Burrata
Salt & svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
500 g
Linguine
250 g
Kantareller
400 g
Salsiccia
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
1 dl
Vitt vin
3 dl
Vispgrädde
20 g
Smör
1 kruka
Persilja
25 g
Parmesanost
1 st
Citron
(zest)
2 st
Burrata
Salt & svartpeppar
Gör så här
1
Börja med att rengöra kantarellerna med en pensel. Skölj inte svampen under vatten, då försvinner mycket av den goda smaken. Finhacka gul lök och vitlök.
2
Stek svamp i en het panna. När svampen fått fin färg så tillsätter du en klick smör, lök och vitlök.
3
Koka pastan enligt paketen i rikligt saltat vatten.
4
Glasera stekpanna med vitt vin, gå sedan ner med grädde och låt koka ihopa.
5
Gå i med pasta och lite pastavatten. Slunga pastan så det kommer in luft och gör den extra krämig. Avsluta med lite finhackad persilja, riven parmesanost och citron zest.
6
Servera tillsammans med en halv burrata, smaklig måltid!