Matiga våfflor - två smakrika varianter
30 minuter
Medel
15 ingredienser
Två varianter på matiga våfflor som fungerar både som förrätt och varmrätt. Den ena varianten med löjrom och den andra med burrata.
![Matiga våfflor - två smakrika varianter](https://img.32b23e.net/vinbanken/cfc9dcc39561e6b79174a9dc42740c46.jpg?h=480)
Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Våfflor
100 g
Smör
4 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
2 st
Ägg
5 dl
Mjölk
Topping - burrata
1 st
Burrata
1 kruka
Basilika
200 g
Körsbärstomater
80 g
Salami
Balsamico
Topping - löjrom
75 g
Löjrom
2 dl
Smetana
1 st
Rödlök
1 kruka
Dill
Ingredienser för 4 personer
Våfflor
100 g
Smör
4 dl
Vetemjöl
1.5 tsk
Bakpulver
0.5 tsk
Salt
2 st
Ägg
5 dl
Mjölk
Topping - burrata
1 st
Burrata
1 kruka
Basilika
200 g
Körsbärstomater
80 g
Salami
Balsamico
Topping - löjrom
75 g
Löjrom
2 dl
Smetana
1 st
Rödlök
1 kruka
Dill
Gör så här
1
Börja med att smälta smöret. Blanda ihopa dem torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan ner mjölk, ägg och smör till en slät smet. Låt stå i 20 minuter.
2
Dela ner tomaterna, plocka basilikan, finhacka rödlöken.
3
Smörj våffeljärnet med smör. Slå på smet och grädda tills gyllenbruna. Låt vila på ett galler i någon minut efter gräddningen så blir dem extra krispiga.
4
Toppa våfflorna med tillbehören och ät, smaklig måltid!