Melanzane alla parmigiana

80 minuter
Medel
11 ingredienser
Kortfattat kan man väl kalla detta en vegetarisk lasagne, fast ändå inte riktigt. Melanzane alla parmigiana är en av mina favoriter från det italienska köket. Att använda sig utav auberginer på detta sett får dem verkligen att komma fram från sin bästa sida. Prova göra denna och bjud över dina vänner.
Melanzane alla parmigiana

Vintips till receptet

  • Zenato  Valpolicella Classico Superiore

    Zenato Valpolicella Classico Superiore

    2021
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Finns det en mer stilfull matchning än Valpolicella Classico Superiore och melanzane? Kanske det - men oavsett är det här en riktigt trevlig kombination! Den syrliga tomatsåsen i Melanzane alla Parmigiana balanseras av vinets tydliga körsbärstoner, vilket skapar en harmonisk och rund smakupplevelse. Vinets rökighet och diskreta chokladton gifter sig fint med den stekta auberginen och den gratinerade parmesanen, vilket gör att smakerna förstärker varandra på ett naturligt sätt. 

    159 kr
Ingredienser för 4 personer

Grund

2 st
Aubergine
4 msk
Salt
2 st
Mozzarella
Förpackningar färsk
200 g
Parmesan
Färskriven
1 dl
Panko
alt ströbröd

Tomatsås

2 st
Schalottenlökar
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Hela skalade tomater
Burkar
4 msk
Olivolja
1 kruka
Basilika
Salt och svartpeppar

Se hur man lagar receptet

Vintips till receptet

  • Zenato  Valpolicella Classico Superiore

    Zenato Valpolicella Classico Superiore

    2021
    italienItalien
    750 ml
    13.5%

    Finns det en mer stilfull matchning än Valpolicella Classico Superiore och melanzane? Kanske det - men oavsett är det här en riktigt trevlig kombination! Den syrliga tomatsåsen i Melanzane alla Parmigiana balanseras av vinets tydliga körsbärstoner, vilket skapar en harmonisk och rund smakupplevelse. Vinets rökighet och diskreta chokladton gifter sig fint med den stekta auberginen och den gratinerade parmesanen, vilket gör att smakerna förstärker varandra på ett naturligt sätt. 

    159 kr