Melanzane alla parmigiana
80 minuter
Medel
11 ingredienser
Kortfattat kan man väl kalla detta en vegetarisk lasagne, fast ändå inte riktigt. Melanzane alla parmigiana är en av mina favoriter från det italienska köket. Att använda sig utav auberginer på detta sett får dem verkligen att komma fram från sin bästa sida. Prova göra denna och bjud över dina vänner.

Ingredienser
Ingredienser för 4 personer
Grund
2 st
Aubergine
4 msk
Salt
2 st
Mozzarella
Förpackningar färsk
200 g
Parmesan
Färskriven
1 dl
Panko
alt ströbröd
Tomatsås
2 st
Schalottenlökar
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Hela skalade tomater
Burkar
4 msk
Olivolja
1 kruka
Basilika
Salt och svartpeppar
Ingredienser för 4 personer
Grund
2 st
Aubergine
4 msk
Salt
2 st
Mozzarella
Förpackningar färsk
200 g
Parmesan
Färskriven
1 dl
Panko
alt ströbröd
Tomatsås
2 st
Schalottenlökar
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
Hela skalade tomater
Burkar
4 msk
Olivolja
1 kruka
Basilika
Salt och svartpeppar
Gör så här
Så här gör du
1
1. Börja med att skära auberginerna i tjockare skivor. Lägg på en plåt och salta ordentligt på alla sidor. Låt sedan stå i 45 minuter tills all vätska dragits ut.
2
2. Finhacka schalottenlök och vitlök. Svetta i en kastrull i rikligt med olivolja, mer än du tror. Låt inte löken få någon färg. När den blivit nästan transparant går du ner med tomaterna. Låt såsen koka i 10–15 minuter på medeltemperatur. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar.
3
3. Krama ur auberginerna och stek dem i en het stekpanna med lite olivolja. Låt dem få en gyllenbrun färg.
4
4. I en ugnsform värvar du tomatsås, aubergin, mozzarella och parmesan i flera lager. På toppen avslutar du med mozzarella, parmesan och till sist panko. Detta ger en frasig yta på toppen.
5
5. Låt gratinera i ugnen på 200 grader i ca 15 – 20 minuter. Ta ut och låt svalna lite och sedan servera, smaklig måltid!